Esapekka Lapilla tiukka päätös edessään: "Sellainen pikku etiäinen"

Uusi pisteenlaskujärjestelmä aiheuttaa päänvaivaa Esapekka Lapille: "Sieltä saattaa tulla melkoinen käsijarru huomiseksi" 3:49
Esapekka Lappi pohtii taktiikkaansa Ruotsin MM-rallin toiselle puolikkaalle. Tarjolla on uran toinen voitto, mutta myös iso potti lisäpisteitä.

Esapekka Lappi joutuu kauden ensimmäisessä MM-rallissaan heti kasvotusten sarjan uuden pistelaskujärjestelmän kanssa. Hyundai-kuski on ylivoimaisessa johdossa Ruotsissa, mutta tarjolla olisi vielä rutkasti lisää pisteitä.

Lappi lähti päivään niukassa johtoasemassa ennen Toyotan Takamoto Katsutaa sen jälkeen, kun kaikki kovimmat haastajat olivat joutuneet perjantaina ongelmiin.

Lauantain toisella erikoiskokeella Katsuta ajoi autonsa penkkaan eikä päässyt irti. Japanilaisen loistava kisa mureni hetkessä ja Lapin ero toiseksi nousseeseen M-Sportin Adrien Fourmaux’hon venyi puoleentoista minuuttiin.

– No kyllähän ne jarrutuspaikat alkoivat kummasti tulla 15 metriä aiemmin, Lappi naureskeli päivähuollossa tilanteelle.

Lappi päätti ajella seuraavat erikoiskokeet maaliin ilman kosketuksia lumipenkkoihin. Ne pilasivat monen kisan jo eilen, ja tänään muun muassa Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans saivat tukittua moottoriensa ilmanotot lumella harmittomissa tilanteissa.

– Niin kuin nyt on nähty, penkat ovat napsineet yhden jos toisenkin kuskin. Sitten, kun ei tiedä, mitä siellä penkassa on sisässä. Jossain voi olla joku kova kivi tai mitä ikinä, Lappi kommentoi valintaansa.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

EK10: Katsuta täräytti penkkaan 4:42
Takamoto Katsutan kisa päättyi ulosajoon Ruotsin MM-rallin kärkitaistelussa.

Kannattaako voitto riskeerata sunnuntaina?

Uuden pistelaskujärjestelmän mukaisesti Lapille on tarjolla jo lauantain tulosten perusteella 18 MM-pistettä, mutta niiden saamiseksi hänen täytyy ajaa kisa maaliin asti sunnuntaina. Päätöspäivänä houkuttimena on lisäpisteitä aina seitsemään pinnaan asti sekä kisan päättävältä Power Stagelta tutut viisi pistettä.

Lappi oli jo ehtinyt miettiä taktiikkaansa – tai lähinnä Hyundain mielipidettä – matkallaan lauantaiaamun viimeiseltä erikoiskokeelta huoltoparkkiin. Tarjolla olevaa uran toista kisavoittoa hänkään ei halua menettää.

– Tuo on ihan validi pointti. Kyllähän meidän huomenna varmaan jonkinlaista kyytiä pitäisi ajaa, mutta minulla voi olla sellainenkin pieni etiäinen, että jos illalla tullaan edelleen tässä tilanteessa huoltoon, niin sieltä saattaa tulla melkoinen käsijarru huomiseksi, Lappi viittaa tallin päätöksentekoon.

– Emme me tee mitään varsinkaan sunnuntain kokonaisajan pisteillä. Poweriltahan saavat valmistajat pisteitä. Katsotaan sitten, saammeko ajaa niistä.

– Jos minä saisin päättää, lähtisin varmaan ajamaan huomenna sellaista mukavaa kyytiä, että pystyisi nautiskella, ottaa ehkä muutaman pisteen kokonaisajasta ja Powerilta sitten vielä enemmän, Lappi pohdiskelee.

Läheltä piti taas: Kalle Rovanperä säikäytti jälleen Ruotsissa 2:14
Kalle Rovanperän auto haukkasi lunta lauantain erikoiskokeella.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat