Erotuomarilta selitys kiistanalaiseen HJK-maaliin

Sarjajumbo Valkeakosken Haka kiristi maanantaina jalkapalloliigan mestaruustaistoa ja putoamistaistelua nappaamalla pisteen johtavalta Helsingin Jalkapalloklubilta. Värikäs ottelu päättyi 2-2-tasapeliin.

Haka menetti toisella puoliajalla 2-0-johtonsa, kiitos erotuomari Mikko Lehtolan kummallisen tulkinnan. Lehtola hyväksyi HJK:n kärkipelaaja Juho Mäkelän ampuman 1-2-kavennuksen, vaikka kentällä oli kaksi palloa.

- Pallojen välinen etäisyys oli minusta riittävän suuri, ja maalia edeltänyt rajaheitto heitettiin oikeasta paikasta, erotuomari Lehtola selitti pelin jälkeen.

Mäkelä pääsi viimeistelemään, kun hakalaisten huomio kiinnittyi toiseen kentällä olleeseen palloon.

Toista mieltä oli Hakalle 1-0-maaliin johtaneen rangaistuspotkun hankkinut kärkipelaaja Kris Bright.

- En ymmärrä, että vastustaja voi tehdä maalin vaikka kentällä on kaksi palloa. Olen kyllä nähnyt huonoa tuomarityöskentelyä aikaisemminkin, mutta tämä oli kyllä surkeinta mitä olen koskaan nähnyt, itse 2-0-osuman tehnyt uusiseelantilainen Bright manasi.

Mäkelän kavennuksen jälkeen HJK otti otteen pelistä.

- Pelasimme avausjaksolla todella hyvin. HJK:n 1-2-kavennuksen jälkeen meidän pelimme hajosi täysin ja olimme hävitä sen vuoksi pelin, Hakan hyökkääjä Jonne Hjelm arvioi.

Hjelm oli oikeassa. Kymmenisen minuuttia ennen loppua HJK:n kärkipelaaja Akseli Pelvas ampui rangaistuspotkun poikkiputken kautta yli.

Lue myös:

    Uusimmat