Mainos

Eronnut isä liikuttui kyyneliin lastensa jättämästä lapusta: ”Toivon, että äidillä ja isällä on hyvä elämä”

Neljä vuotta sitten eronnut isä ei voinut tehdä muuta kuin istua alas luettuaan tyttäriensä kirjoittamat toiveet. 

Ruotsalainen Jonas Friberg vieraili viime perjantaina kotikaupunkinsa Alingsåsin valokarnevaaleilla kahden tyttärensä kanssa. Isä kertoo, että koko kaupunki oli koristeltu mitä erilaisimmilla valoilla ja tunnelma oli todella mukava.

Jonkin aikaa käveltyään perhe löysi puun, jonka valaistujen oksien lomaan oli kiinnitetty satoja lappuja, jotka paljastuivat ohikulkijoiden jättämiksi toiveiksi.

– Viereisellä penkillä oli kynää ja paperia. Ida ja Hanna sanoivat heti, että he haluaisivat kirjoittaa jotain, Friberg kertoo.

Kun 10- ja 8-vuotiaat tytöt olivat saaneet lappunsa valmiiksi, isä auttoi heitä ripustamaan toiveet puuhun muiden toiveiden joukkoon. Isä hämmentyi täysin huomatessaan, että lappujen toiveet koskivat häntä. 

Isä uskoo toiveen valmistelevan häntä tulevaan

Idan toive oli kirjoitettu lappuun pikkutytön haparoivalla käsialalla. "Toivon, että äidillä ja isällä on hyvä elämä!" 

Myös toisen tytön viesti oli hyvin samankaltainen. Hän toivoi, että isä sekä äiti olisivat rakastettuja.

– Jouduin istumaan alas, kun näin mitä he olivat kirjoittaneet. He ryömivät syliini ja halasivat minua, Friberg kertoo liikuttavasta hetkestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kyyneliin liikuttunut isä kertoo, että tyttöjen toiveiden taustalta löytyy tarina. Hän ja lasten äiti Nina Sjöö erosivat neljä vuotta sitten. Äiti on siirtynyt elämässään eteenpäin, mutta isä on edelleen sinkku. Friberg uskoo, että tyttöjen toiveiden tarkoituksena on valmistella vanhempia tulevaan.

– Lapset alkavat olla isompia ja tulevaisuudessa he eivät ehkä halua vaihtaa paikkaa edestakaisin joka viikko. Jos he päättävät, että he haluavat asua mieluummin yhdessä paikassa, he eivät halua toisen meistä tulevan surulliseksi, isä pohtii toiveen merkitystä.

Isä kertoo olevansa erittäin ylpeä empaattisista lapsistaan, jotka ovat hänelle kaikki kaikessa.


Lähde: Expressen 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.