Eronneet miehet kertovat, mikä oli avioliiton viimeinen niitti: "Tajusin, että elämäni rakkaus olikin yksi elämäni suurimmista huijareista"

Avioron taustalla voi olla lukematon määrä erinäisiä syitä, eikä avioero tapahdu aina niin mielekkäissä merkeissä. Uutissivusto Huffington Post kysyi miehiltä, mikä oli heille lopullinen niitti parisuhteensa aikana.

Sanotaan, että avioliitto vaatii valtavasti työtä. Joskus kuitenkaan kaikkein vahvinkaan parisuhde ei ole tarkoitettu kestämään, ja avioliitto päätyy eroon jopa vuosikymmenten kestäneen yhteisen taipaleen jälkeen. Vuonna 2016 noin 40 prosenttia suomalaisista avioliitoista päätyi eroon – eikä tilanne ole viime vuosien aikana muuttunut parempaan suuntaan.

Viime vuonna esimerkiksi uutisoitiin erobuumista, kun moni julkisuudesta tuttu päätti yllättäen irtautua avioliiton onnellisesta satamasta.

Avioerot eivät puhuta ainoastaan vain Suomessa, sillä avioerot ovat olleet esillä myös kansainvälisissä medioissa, sillä monet Hollywood-unelmaliitot ovat päätyneet hiljattain eroon.

Mikä saa ihmiset eroamaan? HuffPost päätti kysyä vastaeronneilta miehiltä, mikä heidät sai lopulta päätymään eroon.

Salasuhde

"Sain tietää vaimoni syrjähypystä, kun pieni tyttäreni oli tavannut vaimoni salaisen partnerin. Olisin ehkä päässyt yli syrjähypystä, mutta se vain vei pohjan avioliitolta siinä vaiheessa.

Parasta tässä on se, etten pysty olemaan parempi vain ihmisenä, vaan myös isänä. Olen mielestäni ollut aina hyvä isä, mutta avioeron jälkeen minusta tuli entistäkin parempi – parempi kuin olisin voinut kuvitellakaan." – Daniel D

Täysriippuvuus perheestä

"Hänen äitinsä saattoi tulla meille kylään jopa viikkojen tai kuukausien ajaksi. Hän siivosi kotiamme ja pesi pyykkiämme pakonomaisesti. Ex-vaimoni ei pystynyt huolehtimaan meidän yhteisistä lapsista ilman äitinsä jatkuvaa apua.

Samalla, kun ex-vaimoni äiti kyläili meillä jatkuvasti, oman perheeni piti tarkoin suunnitella, milloin he voisivat tulla kylään. Erosin ex-vaimostani sen jälkeen, kun hänen veljensä asui meillä tekemättä mitään yli vuoden ajan.

Meillä ei koskaan klikannut parina, sillä hänen perheensä meni kaiken edelle. Sen jälkeen tulivat lapset ja minä olin kaukaisesti vasta kolmannella sijalla." – Drew L.

Yllätys hedelmäsmoothiessa

"Viimeinen naula arkkuun ei ollut suinkaan riita tai mikään erimielisyys. Kyse ei ollut edes väärinymmärryksestä tai siitä, ettemmekö olisi keskustelleet asioista.

Aamurutiinimme olivat hyvin hektisiä. Vaimoni teki tavallisesti lapsille ja minulle pientä aamupalaa sillä aikaa, kun pakkasin auton tai vein koiran nopeasti kävelylle ennen kuin lähdimme yhdessä kotoa.

Vaimoni teki minulle lähes joka aamu hedelmäsmoothien, mitä arvostin aina. Join sen kurkusta alas muutamassa sekunnissa, jotta minun ei tarvitsisi yrittää juoda sitä autossa.

Eräänä päivänä, kun hotkin aamupalaani, yskin ja kaoin suustani ulos ison puisen palan, joka oli joutunut smoothielasista kurkkuuni. En aluksi tiennyt, mistä pala oli peräisin. Sitten näin puisen tiskipöydällä lusikan, joka oli päätynyt blenderiin.

Näytin sitä vaimolleni, joka välinpitämättömästi vain kohautti olkapäitään. Ajomatka töihin oli hiljainen ja mietin enimmäkseen sitä, kuinka vähän vaimoni välitti minusta." – Bill F. 

Asianajajan ja vaimon juonittelu

"Vaimoni pyysi minua hankkiutumaan eroon joistakin hänen papereistaan. Kävin paperit läpi poistaakseni niistä nimemme ja osoitteemme. Papereita selatessani törmäsin vaimoni ja avioeroasianajajan väliseen kirjeenvaihtoon, joka oli tapahtunut aina siitä lähtien, kun menimme vaimoni kanssa naimisiin.

Vaimoni yritti kehitellä parhaan mahdollisen suunnitelman, jolla hän onnistuisi saamaan avioeron myötä minulta mahdollisimman paljon rahaa. Yhdessä kirjeessä mainittiin vaimoni salainen pankkitili. Vaimo oli kysynyt asianajajalta yhdessä kirjeessä, milloin hänen kannattaisi siirtää rahat yhteiseltä tililtämme hänen omalle tililleen.

Kun olin selvinnyt alun suuresta järkytyksestä ja olin pyyhkinyt kyyneleet poskiltani, menin pitkälle kävelylle – siitäkin huolimatta, että oli todella kylmä yö. Kävellessäni tajusin, että olin tullut täysin huijatuksi ja sokaistuksi ja että avioliittomme jatkuminen olisi erittäin epätodennäköistä." – Matt S.

Sopimusrikkomus avoimessa liitossa

"Avioliittomme koki lopullisen niittinsä silloin, kun ex-vaimoni tekstasi naispuoliselle kiinnostuksenkohteelleen sohvallamme samalla, kun hän jätti minut täysin huomioitta. Kysyin häneltä lukuisia kysymyksiä ja yritin luoda keskustelua ja hän ei yksinkertaisesti vastannut yrityksiini mitenkään.

Päädyimme avoimeen suhteeseen, sillä vaimoni kiinnostui aina vain enemmän naisista, mikä oli minulle ihan ok. Mutta, halusin olla hierarkian huipulla – ja selvästi hän oli kiinnostuneempi muista kuin minusta. Meillä oli paljon asioita, jotka piti selvittää. Koska emme vaalineet parisuhdettamme, minusta tuntui, ettei ollut mitään järkeä nähdä vaivaa liittomme eteen." – Philip T.

Vuoden kestänyt ahdistus

"Vihoviimeinen niitti oli se, kun jouduin nukkumaan sohvalla kokonaisen vuoden ajan. Aloin saada paniikkikohtauksia ja heräillä öisin kylmähiki otsallani. Luulin stressin laukaisevan sydänkohtauksen. Silloin tiesin, että minun oli tehtävä jotain ennen kuin kuolen." - Steve R.

Pankkitilin tyhjennys

"Olin tulossa viikon kestäneeltä ja kiireiseltä työmatkaltani kotiin erittäin uupuneena. Matkalla sain puhelinsoiton, joka teki minulle selväksi, ettei 17 vuoden avioliittomme päässyt alttarilla vannomaamme tavoitteeseen: ”Kunnes kuolema meidät erottaa”.

Puhelimen toisessa päässä oli pankki, joka vahvisti, että olin siirtänyt 50 000 dollaria vaimoni nimiin ja muuttanut pankkitilimme tietoturva-asetuksia vaihtamalla salasanan. Myös yhteinen tilimme oli suljettu.

Pian tämän jälkeen selvisikin, että vaimoni oli saanut toisen miehen esittämään minua saadakseen kaiken omaisuutemme. Onneksi pankkini soitti kysyäkseen, onko avioliitossani joitain ongelmia.

Pelon ja vihan tunteet olivat niin voimakkaat, kun tajusin, että elämäni rakkaus, joka piti perheemme yhdessä, olikin yksi elämäni suurimmista huijareista. En enää halunnut olla niin itsekkään ihmisen kanssa." – Bryan C.

Ovelle tuotu viesti

"Avioliittomme päätyi eroon, kun vaimoni kertoi ystävälleni, etteivät asiamme ole hyvin. Eipä aikaakaan, kun olimme kahden lapsemme kanssa kotona ja kuulimme ovikellon soivan.

Rappusille oli jätetty iso kori, jossa oli viesti, olutta ja muutama lahja. 8–vuotias tyttäremme otti viestin käteensä ja alkoi lukea sitä. Kurkin viestiä hänen hartioidensa takaa ja näin, että viestin olivat allekirjoittaneet ”ämmät” – siis vaimoni ystävät.

En muista tarkalleen, mitä viestissä luki, mutta lapussa oli vaimolleni rohkaisevia sanoja, kun taas minä sain osakseni haukkuja. 

Ystävät tiesivät minun olevan kotona vaimoni ja lastemme kanssa, ja he myös tiesivät, että juuri sillä hetkellä oli ruoka-aika. Kaikki oli siis tarkkaan laskelmoitua – he halusivat minun näkevän lapun.

Lapsemme eivät edes tienneet, että minun ja ex-vaimoni parisuhde ei voinut hyvin. Tapaus ei olisikaan voinut sattua huonompaan aikaan.

Mikä minut yllätti eniten, oli vaimoni reaktio siihen, että tyttäremme luki viestin. Ex-vaimoni sanoi: ”No, nyt tyttäremme tietää, millaista on omistaa hyviä ystäviä.” ja hymyili tyytyväisenä. Silloin tiesin, että avioliittomme on taputeltu." – Mark P.  

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat