Eron jälkeen uuteen suhteeseen? Älä unohda näitä neuvoja!

Uuteen suhteeseen ei ole viisasta hypätä heti eron jälkeen, mutta liian pitkäksi aikaa ei kannata erakoitua.

Pitkän ajan jälkeen paluu treffimarkkinoille voi jännittää, ja treffailukulttuurikin on muuttunut vuosien varrella. Prevention.com listasi kahdeksan vinkkiä kypsällä iällä tapailuun.

1. Tapaile uusia ihmisiä vasta, kun olet siihen valmis

Vaikka ystäväsi usuttaisivat sinua palaamaan takaisin sinkkumarkkinoille, tee se vasta kun tunnet itse olevasi siihen valmis.

Voit testata itseäsi yksinkertaisella mielikuvaharjoituksella. Kuvittele olevasi treffeillä uuden ihmisen kanssa. Jos tunnet olosi positiivisella tavalla jännittyneeksi, olet mitä luultavimmin valmis uuteen suhteeseen.

Jos ajatus treffeistä tuntuu pelottavalta tai tunnet olosi surulliseksi, kannattaa antaa itselleen vielä aikaa.

2. Nettitreffit ovat nykyaikaa

Seuranhaku netistä ei ole nuorten etuoikeus. Netin lukuisilta treffipalstoilta löytyy myös kypsempää seuraa ja muita eronneita. Nettipalstojen lisäksi treffiseuraa voi löytää myös puhelinsovellusten avulla.

Rohkeasti kokeilemalla löydät varmasti itsellesi luontevimman tavan etsiä seuraa, ja toivottavasti myös mukavan kumppanin.

3. Suhtaudu treffi-ilmoituksiin kriittisesti

Vaikka treffipalstat ovat täynnä mukavia ihmisiä, treffi-ilmoituksiin ei kannata luottaa sokeasti. Netissä on helppo valehdella, joten ilmoituksiin on hyvä suhtautua terveen kriittisesti.

Jos etsii seuraa tositarkoituksella, kannattaa omasta profiilistaan tehdä totuudenmukainen. Valkoisetkin valheet tulevat kyllä ilmi suhteen edetessä syvemmäksi.

4. Illallisen sijaan ensitreffeillä kannattaa mennä kahville

Illallinen ensitreffeillä voi olla huono idea, jos kemianne eivät kohtaakaan. Silloin aika voi tuntua kiusallisen pitkältä.

Lyhyt kahvittelu on hyvä tapa testata oletteko samalla aaltopituudella, ja tukalastakin tilanteesta voi poistua luontevasti. Joka tapauksessa ensitreffit on hyvä järjestää julkisella paikalla.

5. Älä puhu exästäsi

Kun kaksi eronnutta lähtee treffeille, puhe saattaa helposti kääntyä entisiin kumppaneihin. Tätä kannattaa kuitenkin välttää, varsinkin ensitreffeillä. Treffikumppanisi haluaa tutustua sinuun, ei exääsi.

Varmuuden vuoksi on hyvä miettiä etukäteen joitakin kysymyksiä, joiden avulla saat vietyä keskustelua muihin suuntiin. Tavanomainen ”kerro itsestäsi” on turhan kulunut keskustelunavaus. Kysy mieluummin vaikka ”mikä sai sinut viimeksi nauramaan”.

6. Mieti tarkkaan, milloin esittelet hänet lapsillesi

Lasten voi olla vaikea suhtautua siihen, että tapailet uusia ihmisiä. Lapset kannattaakin esitellä uudelle kumppanille vasta kun olet varma, että suhteenne on varmalla pohjalla.

Suhteen alkuvaiheessa on parempi ajoittaa treffit niille viikonlopuille, kun lapset ovat entisen kumppanisi luona.

7. Ei haittaa, vaikka kipinät eivät lentele ensikohtaamisella

Rakkaus ei aina syty ensi silmäyksellä, joten älä lannistu, vaikka lempi ei leiskuisi vielä ensitreffeillä. Jos viihdyitte toistenne seurassa, kannattaa tavata uudemmankin kerran. Joskus kipinä syttyy viiveellä ja roihahtaa kunnolla vasta sitten, kun tutustutte paremmin.

8. Sano suoraan, jos et ole kiinnostunut

Jos huomaat, että treffiseurasi ei ole sinun tyyppiäsi, kerro se hänelle. Ei ole reilua vain kadota ja jättää vastaamatta hänen viesteihinsä, mikäli et ole kiinnostunut. On parempi kertoa rehellisesti, jos et halua jatkaa tapailua.

Lähde: Prevention.com 

Millaista on erota iäkkäänä? Psykoterapeutti Liisa Salmenperä sekä eronnut Kaijaleena Alimattila keskustelivat aiheesta Studio55.fi-lähetyksessä 19.11.2015.

25:59

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja