Eroavat Haapkylä ja Björkman avioparina elokuvassa – ”outo sattuma”

Parhaillaan oikeassa elämässä avioeroa läpikäyvät näyttelijät Minna Haapkylä ja Hannu-Pekka Björkman ovat kesällä esiintyneet rooleissaan avioparina elokuvan kuvauksissa.

Näyttelijä Minna Haapkylä tähdittää kesällä kuvattua Armi elää! -elokuvaa. Haaapkylä näyttelee Armi Ratian elämäkertaelokuvassa pääosaa. Ratian miehen Viljon roolissa puolestaan nähdään näyttelijä Hannu-Pekka Björkman. Tilanne voisi olla kiusallinen, sillä näyttelijäpariskunta käy parhaillaan läpi avioeroa. Kuvauksista on kuitenkin suoriuduttu mallikkaasti.

– Eiväthän he tosiaan enää ole naimisissa. Onhan tämä sinänsä omituinen yhteensattuma, sillä parihan eroaa myös valkokankaalla, elokuvan ohjaaja Jörn Donner naurahtaa.

Donner toteaakin näyttelijöiden hoitavan osansa ammattitaidolla.

– Elokuvan kaikki näyttelijät ovat hyvin ammattitaitoisia. Haapkylän ja Björkmanin lisäksi mukana ovat muun muassa lahjakkaat Laura Birn ja Outi Mäenpää.

Ratiaksi muuntautumiseen on Haapkylältä vaadittu pieniä muutoksia. Esimerkiksi näyttelijän hiussävyä on muutettu. Donner kuitenkin toteaa, että suurempia muutoksia ei ole tehty.

– Onhan Haapkylä vähän muuttunut, mutta emme me mitään näköispatsasta tässä tee. Kyllähän Ratiakin tuli aikanaan pyylevämmäksi, mutta ei mitään sellaisia muutoksia. Teemme värikkään ja mielenkiintoisen kuvan naisesta.

Armi elää! -elokuvaa on kesän aikana kuvattu muun muassa Helsingin Kaapelitehtaalla. Kuvaukset saadaan päätökseen tänään torstaina. Donner kuvailee tunnelmiaan haikeiksi kuvausten päättymisen lähestyessä.

– Elokuvan teossa on aina vähän sellainen epämääräinen tunnelma. Olen kuitenkin yrittänyt parhaani.

– Tällaisen projektin kun saa päätökseen, niin kyllä siitä tietynlaista tyhjyyttä tulee.  Tekemistä kuitenkin riittää vielä, sillä osallistun elokuvan leikkaamiseen ja jälkityöhön.

Armi elää! saa ensi-iltansa keväällä 2015. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja