Mainos

Erlund aikoo jatkaa eduskunnassa

Kansanedustaja Rainer Erlund ei luovu eduskuntapaikastaan hovioikeuden langettaman tuomion vuoksi. Helsingin hovioikeus tuomitsi viime perjantaina Erlundin 45 päivän ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisen häirinnän yrityksestä.

Rainer Erlund

Syyte oli nostettu Erlundin kahdesta viimekeväisestä puhelusta 15-vuotiaalle hankolaistytölle. Hovioikeus hylkäsi syytteen kotirauhan rikkomisesta.

Erlund aikoo hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.
-Tuomio ei ole lopullinen, me aiomme pyytää korkeimmalta oikeudelta valituslupaa, Erlund sanoi.
Erlundin mielestä hovioikeuden tuomio on vain välivaihe, minkä takia hän ei aio luopua paikastaan eduskunnassa.
-Minut on valittu eduskuntaan, ja on aivan selvää, että jatkan työtäni siellä, kunnes jotakin muuta päätetään. Se on aivan selvää, Erlund sanoi Ylen ruotsinkielisten radiouutisten haastattelussa.

Perustuslain mukaan eduskunnalla on mahdollisuus ottaa kantaa Erlundin asemaan, koska hän on saanut vankeustuomion. Kansanedustajien pitäisi nauttia luottamusta ja kunnioitusta. Ensin tarvitaan perustuslakivaliokunnan lausunto, minkä jälkeen eduskunta voi äänestää, haluaako se katsoa Erlundin edustajantoimen lakanneeksi. Erlundin erottaminen vaatisi kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. Yhdenkin kansanedustajan vaatimus riittää käynnistämään selvityksen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.