Erkka Westerlund: Tämä nosti suomalaisen jääkiekon uudelle tasolle

Vuonna 2009 suomalaisia jääkiekkotoimijoita kokoontui sankoin joukoin Vierumäelle huolestuneena keskustelemaan suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuudesta.

Erkka Westerlund korostaa, että kyseisessä seminaarissa tehtiin tärkeitä linjavetoja Suomi-kiekon tulevaisuutta ajatellen.

- Yksi keskeisimmistä jutuista oli ehdottomasti se, että eri ikäkausimaajoukkuiden päävalmentajia alettiin päätoimistamaan. Se tarkoitti käytännössä sitä, että maajoukkuevalmentajat jalkautuivat seurojen keskuuteen tekemään arvokasta työtä. Se oli äärimmäisen tärkeä investointi Suomi-kiekon kehityksen kannalta, sillä seurat ovat kuitenkin lopulta se suomalaisen jääkiekon tärkein peruskivi, jossa tehdään tärkein päivittäinen työ. Silloin tavallaan yhdistyivät maajoukkue- ja seuratoiminta samaksi yhteiseksi toiminnaksi, Westerlund nostaa tärkeän asian esiin MTV Sportille.

Katso yllä olevalta videolta entisten Suomen maajoukkuevalmentajien Erkka Westelundin, Hannu Aravirran ja Jukka Jalosen mietteitä siitä, miksi suomalainen jääkiekko kukoistaa tällä hetkellä.

Lue myös:

    Uusimmat