Erja Häkkisen Hugo-poika astui armeijan harmaisiin – sisko ikävöi Monacossa: "Armeija kuulosti ehkä siltä, ettei sieltä niin äkkiä tulla pois"

9:17
Erja Häkkinen kertoi maaliskuussa 2019, että kotona on edessä isoja muutoksia

Hugo Häkkisen armeija alkoi 6. tammikuuta, kertoo äiti Erja Häkkinen. Pikkusisko Aina on ehtinyt jo ikävöidä isoveljeään.

Suomessa noin viikon mittaisella visiitillä oleva Erja Häkkinen saapui maanantaina Helene-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Kansallisteatteriin Helsingissä.

Monacossa asuvan Häkkisen perheen elämässä aukesi viime viikolla uusi lehti, kun Hugo-poika aloitti armeijan Suomessa 6. tammikuuta.

– Äiti on hyvin ylpeä. Hän on hyvin sopeutunut sinne ja odotan, että pääsen valanvannomistilaisuuteen piakkoin, Häkkinen kertoi iloisena.

Äidin mukaan asian vaikutti ottaneen raskaammin syksyllä lukion aloittanut pikkusisko Aina.

– Ainalla tuli ikävä, kun hän tajusi asian, vaikka onhan Hugo ollut jo puoli vuotta poissa kotoa, kun hän lähti kesällä opiskelemaan Hollantiin. Tämä ei siis ole uusi tilanne, mutta armeija kuulosti ehkä siskon korvissa siltä, ettei sieltä niin äkkiä tullakaan pois, Erja arvelee.

Hän ei vielä osaa sanoa, kuinka pitkään Hugo aikoo armeijan harmaissa viihtyä.

– Se jää nähtäväksi. Luulen kuitenkin, että hän tahtoo jatkaa yliopistossa jo syksyllä ja silloinhan se jäisi siihen puoleen vuoteen. Mutta sanoin Hugolle, ettei kannata ottaa mitään ennakkoasenteita. Voihan olla, että hän innostuukin ja menee pidemmälle.

Helene-elokuvassa keskiössä on Helene Schjerfbeckin taide. Erja Häkkinen paljastaa, että taide on keskeisessä roolissa myös hänen ja hänen lastensa elämässä.

– Hugolla oli taide pääaineena lukiossa, samoin Ainalla. He maalaavat joka päivä.

Torstaina Monacoon palaava Häkkinen kertoo bookanneensa Suomen-visiitilleen kovasti töitä. Häntä työllistää kosmetiikan maahantuontiyritys. Ensi-ilta olikin tervetullut hengähdystauko ystävien seurassa.

– Tahdon kerran kuukaudessa tehdä viikon reissun Suomeen, ja siihen ympätään niin paljon kuin ehditään. On tosi kiva, että tähän sattui tämä elokuva. On ihanaa tulla moikkaamaan kavereita, täällä on valtavasti tuttuja, Häkkinen iloitsi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja