Mainos

Erityistarkastus paljasti puutteita Levin hissiyhtiön hankinnoissa

Levi Ski Resortin erityistarkastusraportin mukaan entinen toimitusjohtaja Jouni Palosaari on merkittävällä tavalla ylittänyt valtuutensa hankintojen osalta ja jättänyt raportoimatta tapahtuneista investointien muutoksista.

Yhtiö on teettänyt erityistilintarkastuksen, joka ulottuu vuodesta 2006 vuoteen 2013.

Raportissa kiinnitetään huomiota siihen, että yksi maansiirtoyhtiö on tarkasteluaikana laskuttanut urakoita yli kolmen miljoonan euron arvosta.

Kilpailutus tämän yrityksen laskutukseen liittyen on ollut vain noin 200 000. Raportin mukaan yhtiön kannalta näin merkittävän investointialueen hankintojen toteuttaminen ilman säännöllistä kilpailutusta on poikkeuksellista.

Investointibudjetti paukkui yli säännöllisesti

Tarkasteluvuosina tehtiin kokonaan budjetoimattomia investointeja neljällä miljoonalla eurolla.

Raportissa on lisäksi laskettu yhteen budjetoitujen investointien ylitykset ja alitukset sekä toteutumattomat hankkeet. Näiden nettovaikutus on 6,5 miljoonaa euroa budjetoituja investointeja suurempi. Hallituksen käsittelyyn toimitusjohtaja toi ylitykset raportin mukaan vain vuonna 2009.

Tällöin hissiyhtiön hallitus kiinnitti huomion ylittyneeseen investointibudjettiin. Yhtiön käyttöpääoma oli kriittisellä rajalla ja tilanteen korjaamiseksi otettiin lainaa. Yhtiön hallitus päätti, että jatkossa investointeja seurataan jatkuvasti ja poikkeamista raportoidaan. Näin ei tilintarkastusraportin mukaan kuitenkaan tapahtunut.

Jouni Palosaari ei halunnut kommentoida raporttia MTV Uutisille, koska ei ole sitä nähnyt.

Palosaari oli kuitenkin helmikuussa toimittanut vastineen koskien vuosien 2010-2014 investointeja. Hän päätyy alhaisempiin investointibudjetin ylityslukuihin. Poikkeamia budjetista hän perustelee ennen kaikkea sillä, että maatöihin liittyviä investointeja on vaikea arvioida etukäteen.  

Hallitus teki poliisille lisätutkintapyynnön hankinnoista

Levi Ski Resortin entinen hallitus teki tässä kuussa poliisille lisätutkintapyynnön erityistilintarkastuskertomuksen pohjalta. Päätös syntyi MTV Uutisten tietojen mukaan äänestyksellä. 

Osa hallituksessa istuneista Kittilän kunnan edustajista äänesti lisätutkintapyynnön tekemistä vastaan ja olisi halunnut pyytää selvitystä entiseltä toimitusjohtajalta Jouni Palosaarelta.

Uusi hallituksen puheenjohtaja: tällaista tarkastusta ei olisi saanut teettää

Tänään valitttu hissiyhtiön uusi hallituksen puheenjohtaja Tarmo Salonen toteaa MTV Uutisille, että tällaista tarkastusta ei olisi saanut teettää ilman yhtiökokouksen suostumusta. Hänen mukaansa vastuuvapaus on annettu joka vuosi, eikä toimitusjohtaja ole voinut siten mitenkään ylittää valtuuksiaan.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.