Eritreasta Kanadaan tulleiden reaktio lumesta on vertaansa vailla – pääministeri: "Toivottavasti he oppivat, että lumenluonti on hauskaa"

Tavallinen kansalainen ei joka päivä saa somejulkaisujaan pääministerin jakamaksi. Näin kuitenkin kävi torontolaiselle Rebecca Daviesille, jonka tviitin Kanadan pääministeri Justin Trudeau uudelleentviittasi.

Davies lähetti viestipalveluun videon, jossa Eritreasta pakolaisena tulleet lapset näkevät lunta ensi kertaa elämässään.

Videolla paksuihin talvitakkeihin sonnustautuneet sisarukset juoksevat, hyppivät ja pyörähtelevät pihalla, kun isoja lumihiutaleita leijailee syksyisen paljaaseen maahan.

– Mahtavaa! Nyt kun vielä saat heidät vakuutettua siitä, että lumenluonti on hauskaa, niin kaikki on valmista! Kiitoksia kaikesta siitä, mitä teet. Tervetuloa Kanadaan, pääministeri kirjoitti Twitterissä.

Lyhyttä videota on katsottu yli 2,5 miljoonaa kertaa ja jaettu Twitterissä yli 28 000 kertaa.

Viiden hengen eritrealainen pakolaisperhe majoittuu Daviesin kotona. Perheeseen kuuluvat äiti ja neljä alle 8-vuotiasta lasta, jotka asuivat pakolaisleirillä Sudanissa ennen Kanadaan tuloaan.

Eritrean autoritäärinen hallinto on yksi maailman sortavimmista ja maa on yksi suurimmista pakolaisten lähtöpaikoista.

Lue myös:

    Uusimmat