Mainos

Erikoinen syyskuu Helsingissä – koko kuun sateet ropisivat alas yhtenä päivänä

Helsingissä on satanut syyskuussa tähän mennessä vain yhtenä päivänä, mutta silloin vettä tulikin rankasti. Lauantaina 3.9. vettä satoi Helsingissä 40,6 millimetriä.

Keskimäärin Helsingin Kaisaniemessä sataa koko syyskuussa 56 millimetriä. Arvio perustuu Ilmatieteen laitoksen tilastoihin vuosilta 1981-2010.

Suurin viime vuosikymmenten syyskuun sademäärä mitattiin Helsingin Kaisaniemessä vuonna 2012, 160 millimetriä. Pienin sademäärä puolestaan on vuoden 2002 5,3 milliä.

Syyskuun vuorokausisade-ennätys on 94,8 millimetriä. Se mitattiin Virolahden Ravijoella 7.9. 1995.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Sateita luvassa ensi viikolla

Alkavalla viikolla sää on muuttumassa sateisemmaksi.

– Viikon puolivälissä, keskiviikon torstain paikkeilla, koko Suomen yli kulkee sadealue. Ja sen jälkeen on loppuviikosta tulossa lisää sateita. Todennäköisesti myös Helsingissä sataa, arvioi MTV:n meteorologi Mette Mannonen.

Syyskuussa on kolkuteltu myös lämpöennätyksiä. Helsingin ylin lämpötila oli 7. syyskuuta 21,5 astetta. Tavanomainen lämpötila on samaan aikaan yleensä 15,1 - 16,9 astetta.

Tällä viikolla on jälleen luvassa lämpenevää.

– Alkuviikolla lämpenee koko maassa. Lännessä lämpötilat nousevat selvästi yli 15 asteen, jopa 17-18 asteeseen. Helsingissäkin mittari nousee yli 15 asteeseen, ennakoi Mannonen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.