Mainos

Erikoinen sekoilu aamujunassa: Jumiin jääneet matkustajat turvautuivat hätäjarruun

Helsingin ja Pasilan välisellä raideosuudella sattui tänään erikoinen tilanne, joka johtui monista epäonnisista sattumusten summasta.

Intercity-junan Ouluun oli määrä lähteä Helsingin rautatieasemalta kello 10.06. Junan aikataulutiedot ja laiturinumero ilmestyivät valotauluille ja moni matkustaja suuntasi jo hyvissä ajoin junalle.

Kyseiselle raiteelle oli kuitenkin saapunut pohjoisesta Pendolino-juna, jonka oli määrä lähteä junan tyhjennyttyä Ilmalan varikolle. Pendolino ei päässyt kuitenkaan lähtemään kohti Ilmalaa aikataulussaan.

Laiturille saapuvat ihmiset nousivat sisään junaan uskoen kyseessä olevan Intercity-vuoron kohti Oulua. Tässä vaiheessa Oulun-junan varsinaiseen lähtöaikaan oli vielä lähes puoli tuntia.

Matkustajat olivat laittamassa matkatavaroitaan hyllyille, kun yhtäkkiä kuulutettiin junan lähtevän. Lisäksi ylimääräisiä kehotettiin poistumaan junasta. Junan sähköovet ehtivät kuitenkin lukittua ja jumiin jääneiden noin parinkymmenen matkustajan matka kohti Ilmalan varikkoa alkoi.

Osa matkustajista yritti soittaa VR:lle, jolloin juna jo lähestyi Pasilan asemaa. Koska juna ei pysähtynyt Pasilassa, veti yksi matkustajista hätäjarrusta.

Tässä vaiheessa matkustajat olivat jo saaneet puhelinyhteyden VR:lle ja pian heidät ohjattiin Pasilassa sinne tulleeseen oikeaan Oulun Intercity-junaan.

Marja Merta VR:n viestinnästä kertoo MTV Uutisille, että sekaannus johtui useista toisiinsa riippumattomista tapahtumista.

– Infokeskus, joka vastaa infotaulusta, oli laittanut Helsinki–Oulu-junan aikataulu- ja laituritiedot valotaululle, vaikka oikea junakalusto ei vielä ollut saapunut laituriin . Tämä huomattiin heti ja tiedot poistettiin, mutta osa matkustajista oli jo ehtinyt katsoa tiedot ja lähteä laiturille, sanoo Merta.

Lisäksi laiturille pohjoisesta saapunut Pendolino ei päässyt lähtemään aikataulussa kohti Ilmalan varikkoa. Matkustajat kapusivat laiturilla olleeseen Pendolinoon uskoen sen olevan Oulun-juna.

– Kyseessä oli pitkä juna, jossa oli kaksi kuuden vaunun yksikköä. Junan veturissa oleva kuljettaja ei huomannut, että matkustajia oli kavunnut sisään. Kuulutus, jossa kehotettiin ylimääräisiä matkustajia poistumaan, oli tarkoitettu niille matkustajille, jotka olivat tulleet alun perin pohjoisesta Pendolinolla Helsinkiin, sanoo Merta.

Merta kertoo, että tämän tyyppisiä tilanteita sattuu harvoin. Joskus varikolle matkaaviin juniin on eksynyt yksittäisiä asiakkaita.

Intercity-juna Ouluun pääsi lähtemään lopulta kuusi minuuttia myöhässä aikataulustaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.