Erikoinen oikeusjuttu: siskopuolet kiistelivät siitä, kumpi hypotermiakohtauksen saaneista vanhemmista kuoli ensin

Britanniassa on saatu ratkaisu eriskummalliseen oikeustaisteluun. Siskopuolet hakivat ratkaisua siihen, kumman vanhempi kuoli ensin.

John ja Marjorie Scarle kuolivat kolmisen vuotta sitten hypotermiaan omistamallaan bungalowilla Essexin Leigh-on-Seassa.

Oikeusjutussa oli kyse perintökiistasta, jossa avainasemassa oli tieto siitä, kumpi Scarleista kuoli ensin.

Periäkseen talon ja sievoisen 18 000 punnan summan John Scarlen, 79, tyttären Anna Winterin oli osoitettava, että kymmenen vuotta nuorempi Marjorie-vaimo kuoli miestään aiemmin.

Deborah Ann Cutlerin puolestaan oli näytettävä toteen, että hänen äitinsä Marjorie Scarle oli nuorempana sinnitellyt miestään pidempään hengissä.

Olettamus vei voiton

Asiaan saatiin ratkaisu vuonna 1925 säädetyn ”selviytymisen olettamus” -lain avulla. Lain mukaan tulee olettaa, että samaan aikaan menehtyneistä henkilöistä nuorin on kuollut viimeisenä.

Lakiin jouduttiin tukeutumaan siitäkin huolimatta, että ruumiiden mätänemisasteella olisi voitu mahdollisesti todeta miestään nuoremman vaimon kuolleen aiemmin.

Ruumiit löytyivät kuitenkin bungalowin eri huoneista, joiden toisistaan poikkeavat olosuhteet saattoivat ylemmän oikeusasteen tuomioistuimen päätöksen mukaan vaikuttaa ruumiiden mätänemisprosessiin.

Näin ollen Cutler voitti perintökiistan, sillä ei voitu todentaa, että hänen äitinsä Marjorie Scarle olisi kuollut miestään aiemmin.

Lähde: The Guardian

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja