Eri maiden ruokailusäännöt: Älä tee yleistä virhettä Thaimaassa

Tunnetko eri maiden ruokailuetiketit?

Ryystä ruokasi Japanissa

Kun tilaat Japanissa nuudeleita tai keittoa, muista syödä ruoka ryystäen äänekkäästi. Tämä osoittaa kokille, että arvostat ruokaa. Keiton voi ryystää suoraan kulhosta, eikä lusikan käyttö ole pakollista. Älä kuitenkaan koskaan laita syömäpuikkoja ristiin, nuole niitä tai laita niitä pystyyn riisikulhoon. Tätä pidetään erittäin töykeänä Japanissa ja monissa muissa Aasian maissa, kuten Kiinassa.

Syö vain oikealla kädellä Intiassa ja Lähi-Idässä

Intiassa, Lähi-Idässä ja joissain Afrikan maissa vasenta kättä pidetään epäpuhtaana, joten sillä ei pidä koskaan syödä.

Älä jaa laskua Ranskassa

Ranskassa laskun jakamista ystävän kanssa pidetään erittäin epäsivistyneenä käytöksenä. Tarjoudu siis maksamaan koko lasku, älä vain puolikasta.

Käytä leipää ruokailuvälineenä Ranskassa

Ranskassa leipää pidetään samanlaisena ruokailuvälineenä kuin haarukkaa ja veistä. Leipä ei ole tarkoitettu siis alkupalaksi, vaan sen avulla otetaan esimerkiksi kastiketta lautaselta. Älä kuitenkaan tunge koko leivänkannikkaa kerralla lautasellesi, vaan revi leivästä pieniä paloja kerrallaan.

Syö käsin Meksikossa

Meksikossa haarukan ja veitsen käyttöä pidetään lähestulkoon elitistisenä käytöksenä. Ruoka syödäänkin useimmiten käsin ja maissitortillojen avulla.

Älä koske ruokaan käsin Chilessä

Chilessä ruoka syödään aina ruokailuvälineillä. Ruokaan ei pidä koskea käsin - ei edes ranskalaisia tai hampurilaisia! Sama sääntö pätee myös Brasiliassa.

Älä pyydä juustoa Italiassa

Jos ruoan kanssa ei tarjota juustoa Italiassa, älä pyydä sitä erikseen. On väärin pyytää esimerkiksi lisää juustoa pizzan päälle. Vielä pahempi synti on pilata merenelävät juustolla.

Älä pyydä pippuria ja suolaa Portugalissa

Jos ravintolan pöydässä ei ole pippuria ja suolaa Portugalissa, anna asian olla. Pppurin ja suolan pyytäminen on henkilökohtainen loukkaus kokin maustamiskyvyille.

Älä laita ruokaa suuhun haarukalla Thaimaassa

Monet ateriat syödään Thaimaassa lusikan ja haarukan avulla. Moni turisti ei kuitenkaan tiedä, että haarukan tarkoitus on työntää ruokaa lusikan päälle. Lusikan tarkoitus on siis mennä suuhun, mutta haarukan ei!

Röyhtäile ja sotke Kiinassa

Kiinassa röyhtäily ja ruokapöydän sotkeminen koetaan hyvänä tapana osoittaa tyytyväisyys ruokaa kohtaan. Ruokaa kannattaa myös jättää hieman lautaselle, joka osoittaa, että olet syönyt vatsasi täyteen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat