Erasmus-opiskelijoiden määrä kasvoi viime vuonna harppauksella – Saksa kiinnostaa eniten

Erasmus-vaihto kasvatti viime lukuvuonna reilusti suosiotaan. Lukuvuonna 2015-2016 vaihdossa kävi 4 580 opiskelijaa, mikä on yli seitsemän prosenttia enemmän kuin edellisenä lukuvuonna. 

Opetushallituksen vastaava asiantuntija Anni Kallio pitää pienenä ihmeenä, että vaihto-opiskelijoiden määrä kasvoi näin paljon. Erasmus-opiskelijoiden määrä on kasvanut lähes tasaisesti viime vuosina. 

Kasvuluvuista huolimatta vaihtoon lähteminen myös arveluttaa opiskelijoita. Kallion mukaan lähtemistä harkitaan tarkoin taloudellisen epävarmuuden, työnäkymien ja kiristyneiden opintoaikojen takia. Korkeakoulut ovat raportoineet myös terrorismin arveluttaneen lähtijöitä. 

Nuoret aikuiset tekevät Erasmuksen kautta myös työharjoittelua. Harjoitteluun lähti viime lukuvuonna 2015-2016 noin 1300 opiskelijaa, mikä on hieman vähemmän kuin aiemmin.  

Suomi saa lähivuosina aiempaa enemmän EU-rahoitusta Erasmukseen, mikä saattaa edelleen nostaa lähtijöiden määrää.

Kallion mukaan tilanne korkeakouluissa on jo nyt se, että vaihtoon pääsevät melkein kaikki halukkaat. Lisäraha saatetaankin käyttää myös opiskelijoiden apurahojen nostamiseen. 

Vaihtokohteista suomalaisnuoria lähtee selvästi eniten Saksaan. Perässä tulevat Espanja, Hollantia ja Britannia.

Lue myös:

    Uusimmat