Mainos

EQT osti Lillbacka Oy:n

Kauhavalaisen Lillbacka Oy:n omistaja Jorma Lillbacka myy yhtiönsä koko osakekannan EQT Northern Europe -pääomarahastolle. Lillbacka Oy (Finn-Power) on johtava joustavien ja automatisoitujen levytyökoneiden ja kokonaisjärjestelmien toimittaja.

Kauppaan eivät sisälly yhtiön muut liiketoiminta-alueet: letkuliitinpuristimet ja logistiikka.

Lillbackan tuotantolaitokset ja tuotekehitys ovat Suomessa, Belgiassa, Italiassa, ja USA:ssa. Yhtiössä on noin 1 200 työntekijää ja liikevaihdon odotetaan olevan noin 190 miljoonaa euroa tänä vuonna. EQT:n tavoite on listata Finn-Power pörssiin 4-5 vuoden kuluttua

-Annan luottavaisin mielin vastuun yhtiöstä, jonka perustin yli 30 vuotta sitten, EQT:lle. Olen vakuuttunut, että yhtiö tulee hyötymään EQT:n osaamisesta, resursseista, sekä sen laajasta kokemuksesta yritysten kehittämisessä, sanoo Finn-Powerin perustaja ja toimitusjohtaja Jorma Lillbacka.

EQT osti myös Laroxin

Helmikuussa EQT Finland ja lappeenrantalainen Vartiaisten perhe perustivat yhteisyrityksen, Xoral Oy:n, jonka omistus jakautui puoliksi Vartiaisten perheen ja EQT Finlandin välillä. Yhteisyritys teki ostotarjouksen Larox Oyj:n Helsingin Pörssin I-listalla noteeratuista B-sarjan osakkeista.

EQT-pääomarahastojen yhteenlaskettu pääoma on yli 3 miljardia euroa. Vuodesta 1994 lähtien EQT on toteuttanut 27 sijoitusta ja 6 irtautumista. EQT Partnersilla, joka toimii EQT-pääomarahastojen neuvonantajana, on toimistot Tukholmassa, Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Münchenissä.

EQT toteuttaa liiketoimintakonseptiaan kehittämällä aktiivisesti hankkimiaan yhtiöitä yhteistyössä johdon kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.