EQT osti Lillbacka Oy:n

Kauhavalaisen Lillbacka Oy:n omistaja Jorma Lillbacka myy yhtiönsä koko osakekannan EQT Northern Europe -pääomarahastolle. Lillbacka Oy (Finn-Power) on johtava joustavien ja automatisoitujen levytyökoneiden ja kokonaisjärjestelmien toimittaja.

Kauppaan eivät sisälly yhtiön muut liiketoiminta-alueet: letkuliitinpuristimet ja logistiikka.

Lillbackan tuotantolaitokset ja tuotekehitys ovat Suomessa, Belgiassa, Italiassa, ja USA:ssa. Yhtiössä on noin 1 200 työntekijää ja liikevaihdon odotetaan olevan noin 190 miljoonaa euroa tänä vuonna. EQT:n tavoite on listata Finn-Power pörssiin 4-5 vuoden kuluttua

-Annan luottavaisin mielin vastuun yhtiöstä, jonka perustin yli 30 vuotta sitten, EQT:lle. Olen vakuuttunut, että yhtiö tulee hyötymään EQT:n osaamisesta, resursseista, sekä sen laajasta kokemuksesta yritysten kehittämisessä, sanoo Finn-Powerin perustaja ja toimitusjohtaja Jorma Lillbacka.

EQT osti myös Laroxin

Helmikuussa EQT Finland ja lappeenrantalainen Vartiaisten perhe perustivat yhteisyrityksen, Xoral Oy:n, jonka omistus jakautui puoliksi Vartiaisten perheen ja EQT Finlandin välillä. Yhteisyritys teki ostotarjouksen Larox Oyj:n Helsingin Pörssin I-listalla noteeratuista B-sarjan osakkeista.

EQT-pääomarahastojen yhteenlaskettu pääoma on yli 3 miljardia euroa. Vuodesta 1994 lähtien EQT on toteuttanut 27 sijoitusta ja 6 irtautumista. EQT Partnersilla, joka toimii EQT-pääomarahastojen neuvonantajana, on toimistot Tukholmassa, Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Münchenissä.

EQT toteuttaa liiketoimintakonseptiaan kehittämällä aktiivisesti hankkimiaan yhtiöitä yhteistyössä johdon kanssa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat