Epidemiologi kauhistui EM-finaalin näystä – "Pitäisikö minun nauttia tästä?"

Italian ja Englannin välisen EM-finaalin kuvat saattoivat aiheuttaa ihmetystä nykymaailmantilanteeseen nähden. WHO:n epidemiologi Maria Van Kerkhove järkyttyi näkemästään.

Italia voitti Englannin rangaistuspotkuilla loppuottelussa, kun Englannin Bukayo Saka epäonnistui ratkaisevassa pilkussa. Italia juhli sen historian toista Euroopan mestaruutta. Ottelua oli seuraamassa virallisten tietojen mukaan reilut 67000 katsojaa, mutta näytti siltä, että katsomoon oli ahtautunut tätäkin enemmän väkeä.

Stadionille oli ennen ottelun alkua tunkeutunut lukuisia kannattajia, jotka olivat rynnänneet turvatarkastuksien läpi ja oikea katsojaluku voikin olla paljon korkeampi. Ottelun katsojilta näytti unohtuneen maailmalla vellova koronapandemia, sillä esimerkiksi maskit sekä turvavälit loistivat poissaolollaan.

– Pitäisikö minun nauttia silmien edessäni tapahtuvan leviämisen katsomisesta? COVID-19-pandemia ei pidä tänään taukoa. Koronavirus ja sen deltavariantti käyttävät hyväkseen väkijoukossa olevia rokottamattomia ja maskittomia ihmisiä, jotka karjuvat/huutavat/laulavat. Tuhoisaa, Van Kerkhove kirjoitti Twitterissä.

Alla Van Kerkhoven twiitti.

Lue myös:

    Uusimmat