Epäily törkeistä varkauksista: Mies esiintyi poliisina urkkiakseen varastamiensa korttien tunnuksia

Itä-Suomen poliisilaitos kertoo saaneensa valmiiksi törkeitä varkauksia koskevan rikossarjan esitutkinnan. 

Poliisi epäilee joensuulaista 45-vuotiasta miestä useista törkeistä varkauksista, maksuvälinepetoksista ja virkavallan anastuksista. 

Teot on tehty Pohjois-Karjalan, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon sekä Pohjois-Suomen alueella viime kevään ja kesän aikana. 

Rikosten uhrit ovat olleet pääasiassa vanhuksia, joiden asuntoihin epäillyn epäillään tunkeutuneen yleensä lukitsemattomana olleesta asunnon ovesta. Asunnosta epäilty on siepannut mukaansa pääasiassa lompakoita ja niiden mukana pankki- ja luottokortteja sekä lisäksi joissakin tapauksissa koruja.

Lompakon siepattuaan epäilty on pyrkinyt selvittämään lompakossa olleiden pankki- ja luottokorttien pin-tunnukset soittamalla asianomistajille ja esiintymällä poliisina. Osassa tapauksista epäilty on näin onnistunut saamaan pin-tunnukset ja siten hänen on onnistunut nostaa asianomistajien tileiltä rahaa.

Poliisi korostaa, että poliisit eivät koskaan kysele puhelimessa tai sähköpostilla minkään palvelun salasanoja, pankkitunnuksia tai tilinumeroita.

Epäilty on ollut koko esitutkinnan ajan vangittuna ja rikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat