Epäilty huumekuski ajoi kolmirenkaisella autolla penkkaan Jyväskylässä – myöhemmin poliisi otti kiinni jalkajousella varustautuneen mönkijäkuskin

Mönkijävaras pakeni poliisia Kotkassa 4:31
Mönkijäkuljettajat joutuvat toisinaan myös pakkotoimien kohteeksi. Videolla poliisi jahtaa hurjaa ylinopeutta Kotkassa kaahannutta kuskia.

Poliisi joutui eilen selvittelemään Jyväskylässä kahta erikoista liikennerikosta, johon epäillään liittyvän myös huumausaineet.

Ensimmäinen tapauksista huomattiin neljän jälkeen iltapäivällä Heinämäentiellä, kun poliisipartio havaitsi lumipenkkaan ajetun henkilöauton. Autosta puuttui myös yksi rengas.

Auton vierestä tavattiin 1980-luvulla syntynyt mies, jolla ei ollut ajokorttia. Alkometriin nollatuloksen puhaltaneelle miehelle tehtiin alustava huumetesti, joka näytti positiivista tulosta amfetamiinille. Hänen hallustaan löydettiin myös pieni määrä epäiltyä huumausainetta.

Kyseinen kulkupeli oli poistettu liikennekäytöstä, sen määräaikaiskatsastusta ei ollut suoritettu ja ajoneuvoverokin oli erääntynyt.

Verikokeisiin vietyä miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, ajoneuvoverorikkomuksesta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Mönkijäkuskilla jalkajousi

Toinen tapaus tuli viranomaisten tietoon hieman ennen iltayhdeksää, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin ilman valoja kevyenliikenteen väylällä kulkevasta mönkijästä.

Poliisi löysikin rekisteröimättömän mönkijän pysäköitynä Lehtorannantieltä, ja sen kyydissä oli näkyvästi jalkajousi. Jouseen soveltuvia nuolia ei kuitenkaan ollut mukana.

Paikalta otettiin kiinni 1980-luvulla syntynyt mies. Alkometri näytti nollaa, mutta pikatestin perusteella mies on voinut käyttää kannabista ja amfetamiinia. Hänen hallustaan löytyi pieni määrä epäiltyä huumausainetta.

Mies vietiin verikokeen kautta poliisiasemalle selvittelemään asiaa. Häntä epäillään muun muassa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ajoneuvorikkomuksesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Lue myös:

    Uusimmat