Mainos

Entistä sekavampi meno Kittilässä - nyt virkamies joutumassa ulos kokouksesta

Kittilän kunnanhallituksen on tänään määrä käsitellä potkut saaneen kunnanjohtajan tapaukseen liittyviä asioita. Esitykset valmistellut vt. kunnanjohtaja Esa Mäkinen heitetään todennäköisesti kuitenkin ulos kokoushuoneesta käsittelyn ajaksi.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtajat Tarmo Salonen (ps) ja Aki Maunula (vas) lähettivät viime viikolla Kuntaliiton lakimiehelle pyynnön arvioida Mäkisen mahdollista esteellisyyttä esittelijänä.

Kuntaliiton vastauksessa kehotetaan toimimaan esteellisyysasioissa johdonmukaisesti.

Esa Mäkinen on aiemmin jäävännyt itsensä Anna Mäkelän potkuihin liittyvissä asioissa esimies-alaissuhteen takia. Mäkinen on kunnan hallintojohtaja, mutta on hoitanut vt. kunnanjohtajan tehtävää potkujen jälkeen.

"En jäävää vapaaehtoisesti"

Mäkinen ei katso olevansa esteellinen toimimaan esittelijänä eikä hän aio vapaaehtoisesti jäävätä itseänsä.

- Aikoinaan kun kunnanjohtajan erottamisasiaa käsiteltiin, jääväsin itseni. Koska valtuusto pani erottamispäätöksen saman tien toimeen ja Anna Mäkelä irtisanottiin, esimies-alaissuhde on päättynyt eikä esteellisyyttä enää ole.

MTV Uutiset tavoitti kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Kurulan (kesk.) kunnantalolta. Kurulan mukaan Mäkisen jäävääminen näyttää varmalta.

Kurulan mukaan oleellista on se, että jos on kerran jäävännyt asiassa, pitää jäävätä jatkossakin.

Esitetään potkujen kumoamista

Kunnanhallituksen esityslistalla on kolme hallinto-oikeuteen tehtyä valitusta. Niistä kahdessa, Anna Mäkelän ja kunnanvaltuuston puheenjohtajan Inkeri Yrityksen (vas.) tekemissä valituksissa vaaditaan Mäkelän erottamispäätöksen kumoamista. Kolmas valitus on kunnanhallituksen puheenjohtajan Kurulan tekemä. Hän esittää valituksessaan, että Yritys olisi toiminut esteellisenä potkuihin liittyvissä asioissa.

Kunnanhallituksen olisi nyt määrä tehdä esitys valtuustolle siitä, mitä kunta lausuu hallinto-oikeudelle.

Vt kunnanjohtaja Esa Mäkisen laatiman esityksen mukaan Mäkelän ja Yrityksen tekemien valitusten osalta hallitus ehdottaisi valtuustolle kunnanjohtajan erottamispäätöksen kumoamista lainvastaisena. Kurulan valituksen osalta puolestaan Mäkinen esittää, että kunnanhallitus ehdottaisi hallinto-oikeudelle valituksen jättämistä tutkimatta tai hylkäämistä.

Kaikki alkoi hissikiistasta

Konflikti Kittilässä sai alkunsa yli vuosi sitten Levin rinneyhtiön hissihankintaan liittyvästä epäselvyydestä ja yhtiön toimitusjohtajan potkuista.

Tällä hetkellä myös keskusrikospoliisi tutkii laajaa asiakokonaisuutta. Siinä tarkastellaan muun muassa hissiyhtiöstä erotetun ja sittemmin tehtäväänsä palautetun Jouni Palosaaren toimintaa hissihankinnassa ja Kittilän kuntapäättäjien toimintaa asiaan liittyen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.