Entiseltä tähtihyökkääjältä hurja paljastus – joutui taivuttelemaan palkkamurhaajan legendan kintereiltä

Kolumbian entinen maajoukkuehyökkääjä Faustino Asprilla kertoi TelePacificon näyttämässä dokumentissa, että hän joutui taivuttelemaan palkkamurhaajan legendaarisen jalkapallomaalivahdin Jose Luis Chilavertin kannoilta.

Huippumaalivahtina tunnettu ja erityistä huomiota maalinteollaan keränneen Chilavertin Paraguay oli kaatanut Asprillan Kolumbian vuoden 1998 MM-karsintojen ottelussa lukemin 2-1. Molemmat olivat saaneet punaiset kortit ottelussa. Asprilla kertoi palkkamurhaajan soittaneen hänen hotellihuoneeseensa ja pyytäneen lupaa tappaa Chilavert. 

– Mitä? Oletko hullu? Tuhoat kolumbialaisen jalkapalloilun. Et voi tehdä sitä. Ei, ei, ei, ei. Kentällä tapahtuneet asiat jäävät myös sinne, Asprilla kertoo vastanneensa.

Palkkamurhaaja menehtyi itse huumeisiin liittyneessä ammuskelussa vuonna 2004. Parmaa ja Newcastlea urallaan edustanut Asprilla oli 90-luvulla Kolumbian kuumimpia nimiä jalkapallossa. Suurimmat meriitit tulivat euroturnauksista. Hän voitti Uefa Cupin kahdesti ja Cup-voittajien cupin kertaalleen.

Kolumbiassa on aikaisemmin nähty jalkapalloon liittynyt palkkamurha, joka kohahdutti koko maailmaa vuonna 1994. Maajoukkueen puolustaja Andres Escobar ammuttiin Medellinissä vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun hän oli tehnyt oman maalin, joka edesauttoi maan putoamista Yhdysvalloissa pelatuista MM-kisoista.

Lue myös:

    Uusimmat