Entiseltä nyrkkeilytähdeltä kylmäävä ennustus Robert Heleniuksen huippuottelusta – "Nuo virheet johtavat tyrmäykseen"

Robert Heleniuksen uran isoimmat ottelut 1:40
Video: Katso tästä Robert Heleniuksen uran huippuottelut.

Uransa lopettanut tähtinyrkkeilijä ja nykyään ESPN:n asiantuntijana toimiva Timothy Bradley povaa vaikeuksia Deontay Wilderin kohtaavalle Robert Heleniukselle.

Helenius ja Wilder nousevat kehään varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa New Yorkissa. Ottelua voidaan pitää Heleniuksen uran tähän asti kovimmista kamppailuista, sillä Wilder lukeutuu raskaansarjan kovimpien ottelijoiden joukkoon.

Wilder lähtee otteluun suurempana ennakkosuosikkina, mutta Helenius tuntee vastustajansa erinomaisesti, koska he ovat sparranneet vuosien varrella useampaan otteeseen.

ESPN:n nyrkkeilyasiantuntija ja entinen huippunyrkkeilijä Timothy Bradley näkee suomalaisen otteissa kuitenkin heikkouksia, joihin Wilder voi vaarallisesti iskeä.

– Heleniuksella on tietoa ja kokemusta. Hän ei ole märkäkorva. Hän tietää, miten nyrkeillä ja hänellä on koko arsenaali. Hänellä on työkaluja Wilderia vastaan, mutta hän tekee virheitä, jotka maksavat hänelle. Nuo virheet tulevat johtamaan siihen, että hänet tyrmätään, Bradley summaa ESPN:n otteluennakossaan.

Bradley huomauttaa, että kaksimetrinen Helenius on otellut usein häntä lyhyempiä ottelijoita vastaan, mutta Wilderia vastaan Heleniuksella ei ole kokoetua puolellaan.

– Hän (Helenius) pudottaa kätensä täysin, kun hän pakenee pois lyhyemmän kaverin lyöntikantamasta. Wilderia vastaan hän ei voi tehdä niin. Wilderin oikea käsi saa hänet kiinni ja se satuttaa häntä. Kun niin tapahtuu, Wilder tyrmää hänet, Bradley toteaa.

Wilder on uransa aikana keitetty monenlaisissa liemissä. WBC-liiton MM-vyön Furylle vuonna 2020 hävinnyt Wilder on näyttänyt kehässä kestävänsä kovia iskuja, mutta pystyvänsä myös pudottamaan koviakin ottelijoita kanveesiin.

– Wilder tietää, että ennemmin tai myöhemmin hänen oikea kätensä osuu. Usein monet kovaa lyövät ottelijat turhautuvat, jos he eivät saa iskuja perille. Wilder ei ole sellainen. Hän on maltillinen ja odottaa oikeaa aikaa lyönnille, Bradley summaa.

Bradley uskoo, että Wilder tulee tyrmäämään Heleniuksen.

– Wilder tulee lyömään ja satuttamaan häntä. Heleniukselle tulee olemaan vaikeaa päästä pois Wilderin iskujen alta. Ennustan, että Wilder voittaa tyrmäyksellä, mutta en tiedä, missä erässä.

Lue myös:

    Uusimmat