Entisellä maajoukkuepelaajalla todettiin koronavirus – Hollannin suurseura Ajax asetti valmentajansa kotikaranteeniin

WHO nosti koronaviruksen riskiluokitusta 2:00
Koronaviruksen riskiluokitusta nostettiin.

Jalkapalloseura Amsterdamin Ajax on asettanut apuvalmentajansa kotikaranteenin varotoimenpiteenä koronavirusta vastaan.

Tanskalainen apuvalmentaja Christian Poulsen on poissa joukkueen toiminnasta 13. maaliskuuta saakka. Myös joukkueen huoltaja ja fysioterapeutti asetettiin kotikaranteeniin.

De Telegraaf -lehden mukaan Poulsen osallistui viime perjantaina syntymäpäiväjuhliin, joihin osallistuneella henkilöllä todettiin koronavirus viisi päivää myöhemmin. BBC:n tietojen mukaan kyseessä on Tanskan entinen maajoukkuepelaja Thomas Kahlenberg

Kahlenbergin positiivisesta koronavirustestistä on kertonut muun muassa Sports Illustrated. Lehden mukaan Kahlenberg voi hyvin. Kahlenberg pelasi urallaan Tanskan maajoukkueessa 47 ottelua.

Seuran viestintävastaava Miel Brinkhuis sanoo lehdelle, että kyseessä on varotoimenpide. Heillä ei ole oireita.

Kolmikkoa on kehotettu tarkkailemaan kehonsa lämpötilaa, ja jos heille nousee kuume, heille tehdään testi koronaviruksen varalta.

BBC kertoo myös tanskalaisseurojen asettaneensa pelaajiaan ja henkilöstöään karanteeniin varotoimenpiteenä koronavirusta vastaan.

Bröndby on asettanut karanteeniin yhden pelaajansa ja apuvalmentajan sekä 11 henkilökuntaan kuuluvaa. Lyngby puolestaan on asettanut karanteeniin kolme pelaajaansa.

Kaikki karanteeniin asetetut olivat olleet kontaktissa Kahlenbergin kanssa. Kahlenberg oli ollut paikalla Bröndbyn ja Lyngbyn välisessä ottelussa sunnuntaina.  

Lue myös:

    Uusimmat