Entinen työministeri Jari Lindström on nyt työtön työnhakija – HS: Edes TE-toimiston virkailija ei osannut auttaa poikkeuksellisessa tilanteessa: "Hän yritti kiivaasti hakea Googlesta tietoa"

1:30
Jari Lindström ehti toimia yhden päivän ajan jopa pääministerinä sijaistaessaan Juha Sipilää. Katso video viime elokuulta!

Jari Lindström (sin.) toimi Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa aluksi työ- ja oikeusministerinä ja lopuksi työministerinä. Nyt entinen työministeri on rekisteröitynyt työttömäksi työnhakijaksi.

Ministerikautensa aikana Lindström ehti muun muassa antaa kasvot aktiivimallille. Erittäin kiistellyn ja peruttavaksi linjatun uudistuksen myötä työttömän etuuksia leikataan, jos tämä ei osoita aktiivisuuttaan esimerkiksi pätkätöillä.

Kohtalon ivaa on, että entinen ministeri Lindström ilmoittautui kesäkuun alussa työttömäksi työnhakijaksi. Helsingin Sanomien mukaan tätä edelsi puhelu TE-toimistoon.

– Kerroin asiakaspalvelijalle nimeni ja sanoin, että tässä ovat hommat loppumassa. Jossain kohtaa langan päässä tuli hiljaista, kun virkailija ilmeisesti hoksasi, kenen kanssa hän puhui, Lindström sanoo HS:n haastattelussa.

– Hän yritti kiivaasti hakea Googlesta tietoa, mutta joutui sitten ystävällisesti toteamaan, ettei oikein osaa antaa ohjeita melko poikkeukselliseen tilanteeseeni.

Putosi eduskunnasta, vetäytyy julkisuudesta

Oman käsityksensä mukaan Lindström tulee osallistumaan työttömien määräaikaisiin haastatteluihin, joissa käydään läpi esimerkiksi uusia työmahdollisuuksia.

Ennen ministerinpestiään Lindström työskenteli vuosikaudet Voikkaan paperitehtaalla, joka suljettiin vuonna 2006. Vuonna 2011 Lindström valmistui ammattikoulusta laborantiksi, muttei tehnyt alan töitä ennen nousuaan kansanedustajaksi.

Lindström keräsi kevään eduskuntavaaleissa 1 695 ääntä ja putosi muiden sinisten tavoin eduskunnasta. HS:n jutun mukaan Lindström antaa sovitut haastattelut, mutta on muuten vetäytynyt julkisuudesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja