Entinen Manchester United -hyökkääjä povaa toisesta seuralegendasta seuraavaa päävalmentajaa – "Ei ole mitään syytä, miksi hän ei olisi kärkiehdokkaiden joukossa"

Walesin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Ryan Giggs on vahvistanut asemiaan Manchester Unitedin seuraavana päävalmentajaehdokkaana, seuran entinen hyökkääjä Mark Hughes sanoo.

46-vuotias Giggs voitti 24 United-vuoden aikana 13 Valioliigan mestaruutta ja kaksi Mestarien liigaa suuntautuen pelaajauran loppuvaiheessa yhä vahvemmin valmennustehtäviä kohti.

Giggs vastaanotti Unitedissa väliaikaisen päävalmentajan pestin David Moyesin potkujen jälkeen ja toimi Louis van Gaalin apuvalmentajana vuonna 2014.

Walesilainen poistui Manchesterista vuonna 2016 Jose Mourinhon saavuttua päävalmentajaksi. Kaksi vuotta myöhemmin hän johdatti ensimmäisessä päävalmentajan tehtävässään Walesin vuoteen 2021 siirtyneisiin EM-kisoihin. 

– Mielestäni Ryan on hyvässä vaiheessa valmentajan urallaan. Hänellä on nouseva trendi. Hänellä on varmaan suurempi todennäköisyys saada mahdollisuus Unitedissa verrattuna siihen aikaan, kun van Gaal poistui seurasta vuonna 2016, Giggsiä tämän pelivuosina maajoukkueessa valmentanut Hughes kommentoi.

– Ehkä he (Manchester United) eivät pitäneet Giggsin valmentajan CV:tä riittävän vahvana tuossa vaiheessa, mutta jos hän menestyy EM-kisoissa, ei ole mitään syytä, miksi hän ei olisi kärkiehdokkainen joukossa uudeksi päävalmentajaksi.

Hughes uskoo, että United ei ojentanut Giggsille päävalmentajan tehtäviä vuonna 2016, koska seura halusi korkean profiilin valmentajan vastauksena paikalliskilpailija Manchester Cityyn saapuneelle Pep Guardiolalle.

– Giggs työskenteli läheisesti Van Gaalin kanssa, mikä oli minusta hyvä päätös. Luulin, että Giggs olisi jatkanut tehtävässä Van Gaalin jälkeen. Niin ei käynyt, ja Manchester United päätti mennä isomman nimen perässä - Mourinhon, Stokea ja Southamptonia viime vuosina valmentanut Hughes sanoi.

– Ehkä Guardiolan tulo Cityyn vaikutti päätökseen ja pudotti Ryanin mahdollisuuksia tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja