Entinen liigatähti Kim Hirschovits ylistää alasarjakiekkoilua: "Siellä tulee aidoimmillaan esiin rakkaus lajia kohtaan"

Mestareiden pöytä 11:04
Petteri Nokelainen, Jussi Ahokas ja Kim Hirschovits Mestarien pöydässä.

Kokenut Kim Hirschovits kertoi Mestareiden pöydässä siitä, millä tavalla asiat ovat muuttuneet hänen siirryttyään ammattilaissarjoista alasarjoihin. 

Urallaan lähes 700 Liigan runkosarjan ottelua pelannut Hirschovits on kokenut suuren muutoksen neljän edelliskauden aikana. Liigaympyrät vaihtuivat ensimmäiseksi Mestikseen, ja tällä kaudella hän pelaa Kiekko-Espoon riveissä Suomi-sarjaa. 

– Ero ammattilaissarjojen välillä on huima. Itselle meni pitkä aika, että ymmärsi, mikä tämä juttu on. Ammattilaissarjoissa on enemmän aikaa olla, voi viettää paljon enemmän aikaa jätkien kanssa. Mestiksessäkin oli enemmän aikaa olla hallilla, eivätkä kaikki käyneet töissä. Nyt ollaan Suomi-sarjassa, jossa kaikilla on töitä tai koulua. ltaisin on harjoitukset ja viikonloppuisin on luvassa matkustusta, joka on aika kovaa hommaa, Hirschovits sanoo.

– Kokemus on avannut äärimmäisen paljon silmiä sen suhteen, että kuinka paljon heiltä vaaditaan. Päivisin he hitsaavat putkia tai putsaavat ilmastointikanavia, ja illalla he heittäytyvät kiekon eteen. Tässä on joutunut opettelemaan tiettyjä lainalaisuuksia, joita ei ole aiemmin tarvinnut, että pitää ottaa huomioon pelaajien taustat, onko töitä tai perhettä, ja kuinka paljon henkistä kuormaa, että pitääkö antaa jostain siimaa. Sitä joutuu miettimään erilailla kuin toisissa sarjoissa, Hirschovits jatkaa. 

Petteri Nokelainen mainitsee, että alasarjoissa rakkaus ja tunne lajia kohtaan on aidoimmillaan. 

– Eihän kukaan tee sitä rahan takia. Sinne tullaan pitämään hauskaa, ja nimenomaan sen ryhmän takia. Se on monesti se suurin juttu noille jätkille, Nokelainen toteaa.

Hirschovits kertoo, että Kiekko-Espoossa pelatessaan, hän on löytänyt jääkiekon uudelleen. 

– Tuossa oli takana muutama vaikeampi vuosi, ja nyt hyppäsin mukaan Kiekko-Espooseen pelaamaan. Muutamien vaikeiden vuosien jälkeen, kun on yrittänyt hakea sitä nautintoa, niin nyt oli ensimmäisen kerran vain se jääkiekko. Oli todella mahtavaa hypätä jäälle. Löysin jääkiekon uudelleen. Nyt on toki ollut niin paljon hommia, ettei ole sinne jäälle kerennyt, mutta siellä nimenomaan tulee oikeasti ja aidosti esiin se rakkaus lajiin, Hirschovits kertoo.

Alla olevalla videolla kooste keskiviikon CHL-välierästä.

Kooste: Red Bull München eteni CHL-finaaliin 10:23

Lue myös:

    Uusimmat