Mainos

Entinen Isis-taistelija harvinaisessa haastattelussa: "Kun menet sinne, olet joko kuollut tai kuollut"

Aiemmin Isisin riveissä taistellut saksalaismies on antanut saksalaismedioille harvinaisen haastattelun terroristijärjestön hirmuteoista, kertoo The Telegraph. Mies varoittaa muita lähtemästä järjestön mukaan, koska hänen mielestään sillä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.

Saksalaisessa vankilassa tehdyssä haastattelussa 26-vuotiaasta miehestä käytettiin ainoastaan nimeä Ebrahim B. Hän odottaa tällä hetkellä elokuun oikeudenkäyntiä, jossa häntä syytetään terroristijärjestöön kuulumisesta.

Ebrahim kertoo, että hänet rekrytoitiin Pohjois-Saksassa, Wolsburgissa sijaitsevassa moskeijassa. Miehen mukaansa hän eli tuolloin vaikeita aikoja: koulussa ei mennyt hyvin ja hän oli juuri eronnut puolisostaan.

– Olisin mennyt mukaan, vaikka minua olisi houkutellut rokkijengi Jamaikalla tai Helvetin Enkelit Amerikassa. Kompuroin ja kaaduin vääriin käsiin, Ebrahim kuvailee.

Ebrahimin mukaan rekrytoija oli kysynyt, kuinka hän voi nukkua rauhassa ja lämpimässä, kun samaan aikaan nuoret muslimit näkevät nälkää ja naisia raiskataan? Rekrytoijan mukaan Ebrahim joutuisi helvettiin, jos hän kuolee Euroopassa, eikä islamistien perustamassa paikassa.

– He huijaavat sinua. Sinulle kerrotaan, että muslimit saavat mennä naimisiin neljän naisen kanssa. Kuka ei haluaisi saada neljää naista, Ebrahim toteaa.

Jäsenille annetaan kaksi vaihtoehtoa

Ebrahim matkusti ystävänsä kanssa Turkkiin toukokuussa 2014. He ylittivät Turkin rajan ja matkasivat Syyriaan. 

Ebrahim pidätettiin välittömästi, koska häntä luultiin vakoojaksi. Myöhemmin Ebrahimin rekrytoija vakuutti muut siitä, että mies ei ollut tullut vakoilemaan, vaan liittymään Isisin riveihin.

Ebrahimin mukaan Isisin jäsenille annetaan kaksi vaihtoehtoa.

– Sinun täytyy päättää välittömästi, oletko taistelija vai itsemurhapommittaja. Eli pähkinänkuoressa: kun menet sinne, olet joko kuollut tai kuollut.

Saksalaiset syyttäjät ovat todenneet Ebrahimin liittyneen itsemurhapommittajiin omasta tahdostaan. Syyttäjien mukaan Ebrahim on myös yrittänyt iskua, mutta epäonnistunut tehtävässään hyökätä Bagdadiin, koska Irakin viranomaiset saivat vihiä suunnitelmasta.

Ebrahim palasi Saksaan elokuussa 2014. Syytteiden mukaan hän oli liittynyt vahingoittuneiden taistelijoiden joukkoon turkkilaisessa sairaalassa ja loikannut takaisin Saksaan.

Hänet pidätettiin marraskuussa ja häntä vastaan nostettiin syytteet toukokuussa.

"Vankina Saksassa on parempi olla kuin vapaana Syyriassa"

Ebrahim varoittaa muita, Isisin riveihin liittymistä suunnittelevia.

– Jos näet, että tyttäresi tai poikasi on ajautumassa tuollaiseen tilanteeseen tai on etääntymässä sinusta, selvitä, mikä käyttäytymisen syy on. Anna hänelle aikaa ja näytä, että sinä olet hänen oikea perheensä.

– Isisillä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. Vankilassa Saksassa on parempi olla kuin vapaana Syyriassa, hän jatkaa.

The Telegraphin mukaan arviolta 260 Isisin riveihin liittynyttä saksalaista on palannut takaisin Saksaan.

Ebrahim B antoi alkuperäisen haastattelun saksalaisessa vankilassa NDR:lle, WDR:lle ja the Süddeutsche Zeitung -sanomalehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.