Entinen huippupikajuoksija tähdittää suomalaiselokuvaa – katso traileri

Dopingista kärähtänyt Ben Johnson nähdään roolissa Arto Halosen seuraavassa elokuvassa.

Kanadalainen pikajuoksija Ben Johnson voitti aktiiviurallaan 1980-luvulla kaksi olympiapronssi ja yhden kullan. Hän myös asetti uudet 100 metrin maailmanennätyksen vuosina 1987 ja 1988.

Myöhemmin Johnson kuitenkin kärähti dopingista ja menetti molemmat ennätyksensä ja olympiavoittajan tittelinsä ja mitalinsa.

Nyt Johnson tekee yllättävän esiintymisen suomalaisessa Isänmaallinen mies -elokuvassa, joka saa ensi-iltansa 4. joulukuuta. Johnson on mukana myös elokuvan trailerissa, jonka voi katsoa YouTubesta täältä. Trailerissa näkyvässä kohtauksessa hän esiintyy taksikuskina.

– Saat kymmenen sekuntia aikaa löytää rahat, hän sanoo kohtauksessa englanniksi.

Tämän jälkeen hänet nähdään lyömässä Martti Suosalon esittämää päähenkilöä Toivoa.

Arto Halosen ohjaama komedia kertoo hiihtäjä Toivosta, jonka "suonissa virtaa poikkeuksellisen väkevä veri". Suomen hiihtomaajoukkue palkkaa hänet salaiseksi aseekseen. Suosalon lisäksi päärooleissa nähdään muun muassa Pamela Tola, Janne Reinikainen, Mikko Kouki ja Hannu-Pekka Björkman.

Halonen on kirjoittanut elokuvan toimittaja Jouni K. Kemppaisen kanssa. Halosen ja Kemppaisen edellinen yhteistyöprojekti oli Suomen doping-historiasta kertonut dokumentti Sinivalkoinen valhe.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat