Entinen F1-tähti joutui kauppaamaan kallisarvoisen Ferrarinsa saadakseen poikansa formuloihin – "Tämä vuosi tulee olemaan painajaismainen"

Entinen F1-kuski Jean Alesi on paljastanut myyneensä hänen kallisarvoisen Ferrari F40 -urheiluautonsa hänen poikansa Giulianon F2-uran rahoittamiseksi.

Mediassa on puhuttu paljon taloudellisista ongelmista, jotka ovat koetelleet formuloiden korkeinta kilpasarjaa koronaviruskriisin takia. Pienemmälle huomiolle jääneet Formula 2 ja 3 ovat kuitenkin kärsineet vähintään yhtä merkittävistä takaiskuista.

Kummankin kasvattajasarjan pelätään menettävän talleja ja kuskeja taloudellisten vaikeuksien takia. Formula 1 aikoo ottaa 145 miljoonan dollarin budjettikaton käyttöön kaudesta 2021 lähtien, mutta F2 ja F3 eivät ole tehneet samanlaisia toimenpiteitä tilanteidensa helpottamiseksi.

F2- ja F3-sarjat alkavat heinäkuussa samalla ohjelmalla F1:n kanssa.

– Tämä vuosi tulee olemaan painajaismainen, Alesi kertoi Sky Sportsille.

– Me olemme puhuneet budjettikatosta, mutta mitään ei ole sovittu Formula 2:n kanssa. He eivät ole muuttaneet lisenssimaksun hintaa, tai mitään muutakaan, joten en usko, että kovin moni kuljettaja tulee kisaamaan kautta loppuun saakka.

– Se tulee olemaan katastrofi F2-kuskeille. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lisenssimaksujen korkeat hinnat ovat olleet suuri puheenaihe formuloiden ympärillä. Mercedes Benzin tallipomo Toto Wolff paljasti hiljattain, etteivät ihmiset voi edes haaveilla kisaamisesta elleivät he ole hyvin rikkaita.

Myös Alesin mielestä formuloihin tulisi päästä halvemmalla sisään, sillä hän joutui itse myymään oman Ferrari F40 -autonsa saadakseen poikansa Giulianon kisaamaan F2-sarjassa.

Ferrarin kuuluisaa F40 -mallia valmistettiin vuosien 1987 ja 1992 välillä vain 1 315 kappaletta. Se oli aikansa nopein, voimakkain ja kallein Ferrarin valmistama urheiluauto, jonka tämänhetkinen arvo pyörii noin 790 000 euron tienoilla. Se oli myös viimeinen auto, jonka Enzo Ferrari hyväksyi henkilökohtaisesti, edustaen italialaisen autovalmistajan suunnittelun huippua.

– Olen entinen F1-kuski. Minulla on yhteyksiä, mutta minun oli myytävä minun Ferrari F40:ni saadakseni poikani F2:een kisaamaan, Alesi paljasti.

– Miksi? Koska sponsorin löytäminen on lähes mahdoton tehtävä. Hinta on liian korkea, eikä kukaan halua muuttaa mitään.

– Ferrari F40 omassa autotallissa vai oma poika formuloissa? Nämä asiat eivät ole verrattavissa. Näen mieluummin hänet kisaamassa... ja olisin muutenkin liian vanha ajaakseni F40:llä, 55-vuotias ranskalaismies päätti.

Lue myös:

    Uusimmat