Entinen F1-kuljettaja hehkuttaa Hamiltonia – "Yksi erityisimmistä kuljettajista kautta aikojen"

DTM-kilpasarjaa pyörittävä itävaltalainen Gerhard Berger nostaa Lewis Hamiltonin kaikkien aikojen kirkkaimman formulatähden vertailussa samalle viivalle Ayrton Sennan kanssa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Kyllä, hänellä (Hamiltonilla) on paras auto ja paras moottori. Mutta hän on myös itse paras kuski tällä hetkellä, toteaa Gerhard Berger, joka ajoi F1-sarjassa vuosina 1984-1997.

Berger nostaa esille legendaariset F1-nimet kuten Nelson Piquet'n, Niki Laudan, Alain Prostin sekä Michael Schumacherin, mutta hänen mielestään yksi nimi on noussut aina ylitse muiden: Ayrton Senna. Ja nyt Lewis Hamilton.

Berger sanoo Hamiltonin olevan erittäin nopea, tekevän vähemmän ajovirheitä kuin kilpakuskinsa sekä tietää, milloin on oltava kärsivällinen.

Ayrton Senna voitti urallaan F1-sarjan mestaruuden kolmesti. Senna menehtyi vuonna 1994 Imolan GP:n onnettomuudessa.

Lewis Hamiltonilla on puolestaan viisi F1-mestaruutta: yksi McLarenilla vuonna 2008 sekä neljä Mercedeksellä viimeisen viiden vuoden ajalta.

– Näyttää siltä, että Lewis johtaa sarjaa niin hyvällä otteella, että hän on voittamaton tällä hetkellä. Lewis matkaa paalusta paaluun ja yksittäisen kilpailun voitosta toiseen. Aivan kuten Ayrtonkin, kuvailee Berger.

– Lewis Hamilton on yksi erityisimmistä kuskeista F1-kilpailuissa kautta aikojen mitä olen seurannut, toteaa Sennan entinen tallikaveri Berger.

Lue myös:

    Uusimmat