Enter testaa: Pinnacle ShowCenter

Musiikkia, videoita ja valokuvia kertyy kotimikrojen kiintolevyille yhä enemmän. Katselu- ja kuuntelumukavuudessa olohuoneen sohva ja TV on yleensä ykkönen, ja niinpä moni tahtoisikin viihteensä PC:ltä televisioon. Pinnacle ShowCenter on eräs tapa hoitaa asia yhden laitteen avulla.

Pinnacle kutsuu laitettaan digitaaliseksi mediasoittimeksi, mutta tämä nimitys ei ole kovin osuva. ShowCenter itsessään ei vielä toista mitään, vaan se tarvitsee aina kumppanikseen PC:n, joka toimii mukana seuraavan ohjelmiston avulla niin sanottuna streaming-palvelimena. ShowCenterissä ei ole kiintolevyä tai muuta muistia, johon ohjelmaa voisi tallentaa.

ShowCenterin ohjelmisto on periaatteessa pitkälle automatisoitu ja helppokäyttöinen, mutta pakkauksen mukana seuraava ohjelmistoversio osoittautui epävakaaksi ja monin paikoin puolivalmiiksi. Lisää ongelmia ilmeni uudemman 1.3-päivityksen asentamisessa, sillä päivitys onnistui vasta pitkällisen kikkailun jälkeen. Toisella testikoneella ongelmaa ei esiintynyt, mutta silläkin esiintyi satunnaista kaatuilua.

Asennusta ei helpota myöskään se, että mikäli PC:llä on käytössä palomuuriohjelmisto tai Windows XP:n oma palomuuri, pitää laitteen käyttämät portit määrittää avoimiksi. Ohjekirjassa tästä ei valitettavasti mainita halaistua sanaa. Sovellusta, jolla määritetään ja hallitaan ShowCenterillä toistettavissa olevaa mediaa, ei sitäkään voi kutsua erityisen selkeäksi tai vaivattomaksi.

Mikäli tiedostoja on paljon, on niitä syytä selaamisen helpottamiseksi järjestellä soittolistoihin. Listojen tekeminen on kuitenkin vaivalloista ja vähemmän intuitiivista. Kunhan ohjelmiston kanssa tappeleminen on saatu päätökseen, ovat pahimmat ongelmat takanapäin, sillä itse laitteen toiminta on selvästi juoheampaa. Litteä boksi voidaan liittää televisioon joko SCART-, S-Video, komposiitti- tai komponenttiliitännän kautta, ja kotiteatterilaitteita varten on analoginen stereoliitäntä sekä digitaaliäänen lähtö sekä optisena että koaksiaaliversiona.

Lähiverkkoon tai suoraan PC:hen laite kytketään normaalilla ethernet-kaapelilla, ja takapaneelissa on myös paikka PCMCIA-kortille, jonka avulla laite voidaan liittää langattomaan verkkoon. Laite tukee valitettavasti vain 11 megabitin nopeudella toimivaa 802.11b-verkkoa, jolle esimerkiksi DVD-laatuinen MPEG-2-video on liikaa.

ShowCenter tukee keskeisimpiä videomuotoja. Tuettuja ovat MPEG-1, -2 ja 4 sekä DivX- ja Xvid-pakkausmuodot. DivX-tuessa on kuitenkin ikävä puute, sillä ainoastaan sen versiota 4 ja 5 tuetaan. Monet verkossa levitettävät videot on kuitenkin pakattu DivX:n versiolla 3, jota laite ei tue. Tuettujen listalla ovat myös DV AVI- ja WMV-videot, mutta nämä muodot täytyy muuntaa ohjelmistossa MPEG-muotoon, ennen kuin niitä voidaan katsella.

Videotoisto sujuu laitteelta pääsääntöisesti sulavasti, ja kuvanlaatu on hyvä. Joissakin Xvid-tiedostoissa esiintyi kuitenkin mystistä nykimistä, jonka esiintymisessä ei vaikuttanut olevan mitään selvää logiikkaa. Videoiden toistamisen lisäksi ShowCenter toistaa musiikkia ja näyttää valokuvia. WMA-muotoiset musiikkitiedostot muunnetaan ohjelmistossa laitteiston tukemaan MP3-muotoon, mutta Ogg Vorbis -tukea ei ole lainkaan. KLIKKAA TÄSTÄ - ja lue lisää Enter-lehden uudesta numerosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja