LG:n V30-huippupuhelimen ensituntuma vakuuttaa - onko tässä yksi parhaista Android-puhelimista?

LG:n eilen julkistama V30 vaikuttaa nousevan yhdeksi loppuvuoden mielenkiintoisimmista älypuhelinuutuuksista – ja yhdeksi parhaista Android-älypuhelimista mitä maa toistaiseksi päällään kantaa.

Pikaisen äkkituntuman perusteella V30:sta on vaikea löytää moitittavaa – toki kaikella on myös hintansa, sillä V30:n odotetaan tulevan myyntiin Euroopassa vasta marraskuun tienoilla noin 900 euron hintaan.

V30:n ominaisuuksissa ei ole pahoja puutteita ja puhelimesta löytyy tämän vuoden trendin mukainen 18:9-kuvasuhteen näyttö. Juuri kookas ja näyttävä näyttö nostaa V30:n esiin massasta. Puhelin on karkeasti yhtä suuri kuin tuore Nokia 8, mutta V30:ssa on 6 tuuman näyttö, kun Nokia 8:ssa 16:9-kuvasuhteella on tyytyminen 5,3 tuumaan. 2880×1440 pikselillä näytön tarkkuus on V30:ssa riittävällä tasolla, kuten myös kirkkaus.

Kädessä V30 tuntuu nykyaikaiselta laadukkaalta huippupuhelimelta. Muotoilu on mukavan pehmeää. Puhelin on myös varsin keveän tuntuinen ja painoa onkin vain 158 grammaa.

Sisuksista LG:n V30:stä löytyy Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua tallennusmuistia, joten asiat ovat kunnossa tälläkin rintamalla. Positiivisina seikkoina V30 on myös pölyn- ja vedenkestävä (IP68) sekä sisältää tuen langattomalle lataukselle. Sormenjälkitunnistin sijaitsee takana, mutta pyöreä tunnistin on sijoitettu kätevämmin kuin tärkeimmissä V30:n kilpailijoissa eli Samsungin Galaxy S8 ja Galaxy Note8 -puhelimissa.

Takaa löytyy myös V30:n kaksoiskamera, joka on LG:lle tyypilliseen tapaan varustettu 16 megapikselin pääkameran lisäksi toisella laajakulmaisemmalla, tässä tapauksessa tarkkuudeltaan 13 megapikselin kameralla. Pikaisella kokeilulla kameran käyttö on nopeaa ja kuvanlaatu ainakin puhelimen näytöltä tarkasteltuna hyvä. LG itse hehkuttaa V30:n pääkameran suurta aukon kokoa (f/1,6), jonka pitäisi avittaa hämäräkuvauksessa.

Kun V30:n akun kapasiteettikin on virtapihiksi tiedetyllä Snapdragon 835 -piirillä varustetulle puhelimelle mukavat 3 300 milliampeerituntia, ei V30:sta juuri löydy oleellisia heikkouksia. Puhelimen pitäisi myös saada uusi Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäpäivitys melko nopeasti.

Lopulta V30:n suurimpia heikkouksia ovatkin vielä edessä oleva odotusaika sekä hinta, joka sekin on kuitenkin linjassa tärkeimpien kilpailijoiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat