Ensitreffit alttarilla -pappi laukoi rivouksia stand up -esityksessä – tuomiokapituli nuhteli epäsopivasta käytöksestä

Helsingin tuomiokapituli on huomauttanut kirkkoherra Kari Kanalaa hänen asemalleen epäsopivasta käytöksestä huumoriesityksessä.

Savoy-teatterissa tammikuussa järjestetyssä huumoriesityksessä Ensitreffit alttarilla -tv-ohjelmasta tuttu Kanala oli vitsaillut julkisuuden henkilöistä rivoon sävyyn.

Kapituli totesi keskiviikkona, että Kanala on käyttäytynyt niin sanotussa roast-esityksessä vastoin asemansa ja tehtävänsä edellyttämiä tapoja. Asiasta ei kuitenkaan seuraa toimenpiteitä, kertoi asiasta ensin uutisoinut Kotimaa24.

Roastissa ideana on tylyttää muita esityksessä mukana olevia viihdemaailmasta tuttuja henkilöitä leikkimieliseen ja satiiriseen sävyyn. Kanalan mukaan tilaisuus oli käsikirjoitettu ennalta.

Roolihahmo ja oikea henkilö oltava erotettavissa

Tuomiokapitulin mukaan papeille ei ole tarvetta asettaa kieltoa osallistua viihdeohjelmiin, mutta äärimmilleen vietyyn satiiriin osallistuminen papin viran näkyvänä edustajana on sopimatonta käytöstä.

– Satiirityyppisessä esiintymisessä on tehtävä selkeä ero roolihahmon ja oikean henkilön välillä, asiasta kokoustanut kapituli pohti.

Kanala kertoo Kotimaa24:lle harkitsevansa jatkossa tarkemmin, millaisiin tilaisuuksiin osallistuu. Kanalan esiintymisestä oli lähetetty kantelu tuomiokapitulille muun muassa "rienaavana ja Jumalaa halventavana".

Kanala työskentelee Helsingin Paavalin seurakunnan kirkkoherrana.

Lue myös:

    Uusimmat