Ensimmäiset hautajaisvieraat saapuivat Westminster Abbeyyn – mukana kuningatarpuoliso Camillan poika

Britannia hyvästelee kuningatar Elisabetin tänään 9:19
Kuningatar Elisabet tekee viimeisen matkansa tänään.

Kuningatar Elisabetin hautajaisiin odotetaan noin 2000 kutsuvierasta.

Ensimmäiset hautajaisvieraat ovat saapuneet Westminster Abbeyyn hyvästelemään kuningatar Elisabetin. Vieraiden joukossa on muun muassa kuningatarpuoliso kuningatarpuoliso Camillan poika Tom Parker Bowles sekä tytär Laura Lopes.

Ensimmäiset hautajaisvieraat saapuivat paikalle jo hieman ennen kello 8 paikallista aikaa. Vieraiden joukossa on muun muassa brittiläisiä poliitikkoja kuten Keir Starmer ja Nadhim Zahami. Itse hautajaisseremoniaan odotetaan noin 2000 vierasta.

Pääministeri Liz Trussin kerrotaan olevan matkalla muiden hallituksen jäsenien sekä oppositiopoliitikkojen ja virkamiesten kanssa. Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden ja hänen vaimonsa Jill Biden ovat matkustaneet Lontooseen hautajaisia varten. Paikalle saapuvat myös Espanjan, Belgian ja Hollannin kuninkaallisia. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio osallistuvat niin ikää hautajaisseremoniaan. 

Myös tavalliset kansalaiset ovat kerääntyneet sankoin joukoin kaduille hyvästelemään rakastetun kuningattarensa. The Sunin mukaan kaikki julkiset katselualueet ovat täyttyneet väenpaljoudesta.  

Lue myös:

    Uusimmat