Ensimmäinen kerta vuosiin ilman ministerinsalkkua – "Rahvaan puolelta" Linnaan astellut Petteri Orpo: "Elämän laatua, kun ei ole tarvinnut mennä minuuttiaikataululla"

Haastattelussa Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo 2:40

Oppositiojohtaja Petteri Orpo pohtii hallituskriisiä punaiselta matolta presidentinlinnan ulkopuolelta. 

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo olevansa huolissaan tämänhetkisen hallituksen tilanteesta. MTV Uutiset Live haastatteli Orpoa punaisella matolla hänen saapuessa Linnan juhliin yhdessä puolisonsa Niina Kanniainen-Orpon kanssa.

– Hallitus minua huolettaa, se on ollut kohtuullisen sekavaa. Mutta uskon, että Suomi pärjää aina, me ollaan fiksua porukkaa ja toimitaan kaikki sen puolesta. Vaikka meillä on erilaisia näkökulmia siitä, mikä on oikein, silti kaikki kuitenkin haluaa parasta ja se tekee Suomesta hienon maan, Orpo tunnelmoi presidentinlinnan ulkopuolella.

Iltalehden toimittaja kysyi Orpolta, miltä vuosia ministeriaitiosta Linnan juhliin astelleesta puoluejohtajasta tuntuu tulla sisään "rahvaan puolelta".

– Tiedätkö, tuntuu oikeasti aika mukavalta. Tässä on ollut elämän laatua, kun ei ole tarvinnut mennä minuuttiaikataululla ministeriohjelmalla, vaan on voinut kulkea kaupungilla ja katsoa ihmisten itsenäisyyspäivän viettoa.

Orpo uskoo, että illan aikana tullaan puhumaan politiikkaa muiden vieraiden kanssa.

– Mun elämä on sellaista, että aina puhutaan politiikkaa, Orpo vastaa. 

Lue myös:

    Uusimmat