Mainos

Ensimmäinen kaasulaiva rantautui Poriin

0:42

Porin satamaan saapui tänä aamuna Suomen ensimmäinen LNG-toimitus. LNG eli nesteytetty maakaasu soveltuu teollisuuden ja meriliikenteen käyttöön.

Poriin valmistuu elokuussa Suomen ensimmäinen LNG-tuontiterminaali.

– Tällä on iso merkitys, jos mietitään meidän kaasuekosysteemin rakentamista. Nyt saadaan tämä nesteytetty maakaasu näillä volyymeillä verkoston ulkopuoliseen käyttöön, arvioi Gasum Oy:n toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Nesteytettyä maakaasua voidaan käyttää teollisuuden, liikenteen ja merenkulun polttoaineena. Öljypohjaisten polttoaineiden korvaaminen nesteytetyllä maakaasulla vähentää hiilidioksidipäästöjä. LNG:tä käyttämällä hiilidioksidipäästöt alenevat noin 25 prosenttia raskaaseen polttoöljyyn verrattuna.

Rikkidirektiivi vauhdittaa kysyntää

Gasum uskoo, että nesteytetyllä maakaasulla on Suomessa kysyntää.

– Suomessa, jos mietitään teollisuuden ja merenkulun tavoitteita hiilidioksidipäästöjen ja muiden ympäristötavoitteiden osalta, niin meillä on tosi isot kasvunäkymät tämän polttoaineen osalta. Jos mietitään pohjoismaista kontekstia kaiken kaikkiaan, niin Itämeri tietysti rikkidirektiivin myötä on iso mahdollisuus ja siellä puhutaan jo miljoonien tonnien markkinasta, uskoo Lamminen.

Aluksi kaasulaivoja saapuu Poriin 1-2 kertaa kuukaudessa. Toinen kaasuterminaali on rakenteilla Tornioon. Se valmistuu vuoden 2018 alkupuolella.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.