"Enon" epäiltyjen rikosten karmea vyyhti paisumassa entisestään? Poliisi sai taas uuden yhteydenoton – "Tänään selviää"

2:04
Video: Elokuun alussa kerrottiin, että poliisi oli saanut viikon aikana viisi uutta tutkittavaa tapausta ja lukuisia yhteydenottoja.

Rankoista seksuaalirikoksista epäiltyyn "Enoon" liittyen on tullut jälleen uusi ilmoitus, kertoo poliisi. Tutkinnanjohtajan mukaan tänään selviää, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Jos poliisi käynnistää asiassa esitutkinnan, asianomistajia on kokonaisuudessa jo 19.

Helsingin poliisilaitos tiedotti heinäkuussa rankasta seksuaalirikosvyyhdistä, jossa "Enona" tunnettua kuusikymppistä miestä epäillään lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Poliisin mukaan mies oli houkutellut tapahtuma-aikaan alaikäisiä tyttöjä asunnolleen, tarjonnut näille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä sekä käyttänyt näitä hyväksi.

Tapauksia on tutkittu muun muassa törkeinä lapsen seksuaalisina hyväksikäyttöinä ja törkeinä raiskauksina. Ensimmäisten tekojen epäillään alkaneen jo vuonna 2006.

Uhrien määrä paisui

Poliisin ensimmäisen tiedotteen mukaan uhriksi epäiltiin joutuneen ainakin 12 tapahtuma-aikaan alaikäistä tyttöä.

Sittemmin luku on noussut 18:aan. Syynä lienee ainakin se, että ensimmäisen tiedotteen yhteydessä poliisi julkaisi "Enon" kuvan ja pyysi miehen kanssa tekemisissä olleita olemaan yhteydessä poliisiin.

Nyt poliisi selvittää jälleen uutta ilmoitusta mieheen liittyen.

– Tällä viikolla tuli yksi uusi. Häntä (mahdollista uutta asianomistajaa) kuulustellaan tänään, ja samalla selviää, onko asiassa syytä epäillä rikosta, rikoskomisario ja tapausten tutkinnanjohtaja Saara Asmundela kertoo.

Asmundelan mukaan poliisiin yhteyttä ottanut henkilö on kertonut "samankaltaisesta tapahtumasta", jollaisia poliisi on "Enoon" liittyen tutkinut.

– Kyllä siinä on samankaltaisesta tapahtumasta kyse.

Valtaosa tapauksista jo syyttäjällä

Valtaosa muista, tutkinnassa olleista tapauksista on Asmundelan mukaan siirtynyt jo syyteharkintaan.

– Vielä on kolme asiaa, jotka eivät ole ennättäneet syyttäjälle. Niihin liittyy vielä esitutkintatoimenpiteitä, joita meidän tulee tehdä. Kaikki jutut tulevat kuitenkin lähtemään syyteharkintaan.

Asmundela ei kommentoi sitä, onko "Eno" myöntänyt tai kiistänyt epäiltyjä rikoksia kuulusteluissa. Hänen mukaansa mies on kuitenkin vastannut kysymyksiin.

– Hän on kertonut oman käsityksensä tapahtumista.

Poliisi kertoi heinäkuussa, että yhtä "Enon" mahdollisista uhreista ei oltu tunnistettu. Asmundelan mukaan henkilön henkilöllisyys on yhä hämärän peitossa.

– Sitä ei valitettavasti ole ainakaan toistaiseksi saatu selville.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja