"Ennen ja jälkeen -kuvat ovat valetta" – nainen paljastaa, miltä hurjan painonpudotuksen jäljet näyttävät

Elna Baker on onnellinen 50 kilon laihtumisestaan, mutta muistuttaa, että mainosten ennen ja jälkeen -kuvat ovat valetta.

Elna Baker muutti elämänsä ja laihtui noin 50 kiloa. Tällaista saavutusta juhlistettaisiin missä tahansa lehdessä, mutta huiman laihtumisen todelliset vaikutukset jäävät usein piiloon.

Baker päätti julkaista kuvia siitä, miltä laihtuminen todella näyttää. Tuloksena ei ollut mainoskuvista tuttu timmi bikinivartalo, vaan roikkuvaa ihoa.

– Luulin, että laihtuminen olisi kuin kohtaus Pieni Merenneito -elokuvasta, jossa Ariel tuijottaa uusia ihmisjalkojaan voimatta uskoa silmiään. Niin ei käynyt, Baker kirjoitti Refinery29-sivulla vuonna 2015.

Hän on onnellinen laihtumisestaan, mutta muistuttaa, että mainosten ennen-jälkeen-kuvat ovat vale.

– Kun olin pudottanut painoa, ylimääräistä ihoa oli niin paljon, että saatoin maata kyljelläni ja venyttää sitä 15 senttiä mihin suuntaan tahansa.

"Olen liittynyt keskikokoisten  kerhoon"

Mikään määrä voiteita tai liikuntaa ei poistanut ihoa, joten lopulta Baker turvautui plastiikkakirurgiaan. Operaatioita tehtiin neljä.

– Sori, kämppikset: nyt minulla on arpi, joka kulkee koko vyötäröni ympäri, kuin taikuri olisi halkaissut minut kahtia. Kaksi arpea juoksee ylös jalkojani kuin sisäsaumat, Baker kuvailee.

Kaikkea ihoa ei kuitenkaan kyetty poistamaan leikkauksissa. Esimerkiksi käsiään Baker kuvaa lento-oravan siiviksi. Hän tuntee edelleen olonsa epämukavaksi vähissä vaatteissa: esimerkiksi lomamatkalla porealtaaseen meneminen oli vaikeaa.

– Olen liittynyt keskikokoisten ihmisten kerhoon, mutta se ei merkitse, että minut olisi korjattu, Baker sanoo.

– Vallalla on mielestäni idea, että joko rakastat ja hyväksyt kehosi, tai yrität muuttaa sitä. En ole kumpaakaan koulukuntaa. Tai sitten olen molempia. Yritän hyväksyä itseni, mutta taistelen.

Hän on laihdutusurakkansa jälkeen lihonut noin yhdeksän kiloa. Painonpudotuksen aiheuttama muutos ja sen aiheuttamat tuntemukset eivät ole vielä vuosienkaan kuluttua hellittäneet. 

– Uskon, että jokaisen tulisi hyväksyä itsensä, paitsi minun itseni. Tämä on se sairaus, jota vastaan taistelen edelleen.

Lisää hyvinvoinnista! Näin aurinko vahingoittaa ihoa:

2:53

Lähde: Refinery29 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja