Mainos

Ennätysmäärä amerikkalaislapsia kuollut kuumiin autoihin

Yhdysvalloissa on kuollut jo 36 pikkulasta, kun heidät on jätetty helteellä autoon.

Kuluvan kuuman kesän aikana ainakin jo 36 amerikkalaista pikkulasta on kuollut, koska heidät on jätetty autoon helteellä. Tilastojen mukaan tänä kesänä onkin kuollut enemmän lapsia tulikuumiin autoihin kuin aiemmin: vuonna 2001 autoon jätettyjä lapsia kuoli 34 ja vuonna 2000 kuoli 28 lasta. Asiantuntijoiden mukaan tilastoihin ei voi luottaa täysin, sillä kaikkia tapauksia ei ilmoiteta poliisille.

Viime viikolla Texasissa Dallasissa kuoli kahdeksan kuukauden ikäinen poika, joka unohdettiin lastentarhan tila-autoon. Ulkona lämpötila oli 38 astetta, mutta auton sisällä se oli noussut 60 asteeseen.

Yleensä kysymys on unohduksesta eikä tahallisesta lapsen vahingoittamisesta. Asiantuntijoiden mukaan vanhemmat eivät ymmärrä, että lämpötila saattaa nousta autossa nopeasti todella korkeaksi. Joskus lapsia kuitenkin jätetään autoihin tuntikausiksi siksi aikaa, kun vanhemmat käyvät esimerkiksi ravintolassa.

Yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa on rikos jättää lapsi yksin autoon. Näiden osavaltioiden joukossa ovat muun muassa Kalifornia, Maryland ja Florida.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.