Ennaltaehkäise palovaara – puhdista liesituulettimesi

Liesituuletin on yksi niistä kodinkodeista, joita ei tule puhdistettua usein. Mitä puhtaampi liesituuletin, sitä paremmin se poistaa ruuan käryjä, ja sitoo rasvahiukkasia. Puhdista liesituulettimesi seuraavien neuvojen avulla.

Liesituulettimen tarkoitus on poistaa ruuanlaitossa syntyviä höyryjä ja hajuja. Erityisen tärkeää on puhdistaa liesituulettimessa oleva rasvasuodatin, joka sitoo rasvahiukkasia. Rasvasuodattimen pesuväli vaihtelee yleensä yhdestä kolmeen kuukauteen.

Jos liesituuletinta ei ole pesty pitkään aikaan, rasvaa pääsee tuuletinpesään ja horniin. Jos rasvasuodatin on hyvin likainen, rasvaa voi alkaa myös tippua liedelle. Likainen rasvasuodatin voi siis aiheuttaa palovaaran.

Liesituulettimen pesuohjeet

Ennen rasvasuodattimen pesemistä on syytä tarkastaa onko rasvasuodatin ylipäätään pestävissä. Jotkut rasvasuodattimet pitää vaihtaa kokonaan uuteen. Selvitä tämä ennen pesua liesituulettimen käyttöohjeista.

Kytke virta pois liesituulettimesta, ennen kuin irrotat rasvansuodattimen.

Rasvansuodatin voi olla pesunkestävää metalliverkkoa, vaahtomuovia, kuituvanua tai kertakäyttöistä kuitukangasta.

Jos rasvasuodatin on metallinen, pese se kuumassa astianpesuaineliuoksessa ja harjaa pehmeällä harjalla.

Voit pestä metallisen suodattimen astianpesukoneessa, jos siitä on maininta liesituulettimen käyttöohjeissa.

Jos rasvasuodatin on tehty pehmeästä, huokoisesta aineesta, pusertele sitä pesuaineliuoksessa, huuhdo ja kuivaa.

Pyyhi liesituuletin myös päältä ja alta käyttäen astianpesuaineliuosta. Teräksisen liesituulettimen pinta puhdistuu sormenjäljistä mikrokuituliinalla tai ikkunanpesuaineella.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat