Konkursseja eniten 25 vuoteen

Konkurssien määrä nousee, kun yritykset kamppailevat kannattavuuden kanssa 0:50
Toukokuussa kerrottiin, että konkurssien määrä nousee, kun yritykset kamppailevat kannattavuuden kanssa.

1990-luvun laman konkurssiluvuista ollaan kuitenkin yhä kaukana, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari.

Viimeisen 12 kuukauden aikana konkurssiin on haettu 3 293 yritystä, mikä on suurin määrä 25 vuoteen, kertoo Tilastokeskus.

Hakemuksien määrässä on viimeisen 12 kuukauden aikana tapahtunut 25 prosentin kasvu edelliseen vastaavaan jaksoon verrattuna.

Yliaktuaari Tommi Veistämö toteaa, että konkurssihakemusten määrä on kasvanut suuremmaksi kuin finanssikriisin aikaan vuonna 2009.

– Vaikka vuoden aikana konkurssiin haettujen yritysten lukumäärä on suurin 25 vuoteen, 1990-luvun laman konkurssiluvuista ollaan yhä kaukana, Veistämö sanoo tiedotteessa.

Finanssikriisiin verrattuna konkurssiin haettujen yritysten määrä on ollut Veistämön mukaan nyt suuri palvelualoilla sekä maa-, metsä- ja kalatalouden alalla. Rakennustoiminnassa lukemat ovat samankaltaisia kuin finanssikriisin aikaan.

Marraskuussa niin ikään synkkää

Myös marraskuuta koskevat luvut ovat synkkiä. Marraskuussa pantiin vireille 345 konkurssia, mikä on 112 konkurssia enemmän kuin viime vuoden marraskuussa.

Konkurssiin haettuja yrityksiä oli marraskuussa eniten muiden palveluiden toimialalla, jossa niitä oli 127. Majoitus- ja ravitsemistoiminnassa pantiin vireille 37 konkurssia ja maa-, metsä- ja kalatalouden toimialalla 14.

Rakennusliikeitä menee konkurssiin kuin sieniä sateella. Mikä on tulevaisuus? 3:13
Syyskuussa uutisoitiin, että rakennusliikeitä menee konkurssiin kuin sieniä sateella. Mikä on tulevaisuus?

Lue myös:

    Uusimmat