Englanti julkaisi alustavan ryhmän EM-jalkapalloon: Hotellihuonetempauksen jälkeen potkut saanut kaksikko teki paluun joukkueeseen

Englanti on julkistanut 33 pelaajan leiriryhmänsä kesäkuun 11. päivä alkavaan jalkapallon EM-turnaukseen. Päävalmentaja Gareth Southgatella on vielä visainen tehtävä tiivistää nimilistan 26 pelaajan mittaiseksi lopulliseen muotoonsa kesäkuun alkuun mennessä.

Englanti on kuulunut lajin suurmaihin iät ja ajat, mutta Euroopan mestaruutta maa ei ole koskaan juhlinut. Paras saavutus EM-tasolla on pronssi vuodelta 1968 – vuoden 1966 maailmanmestarijoukkueen rungolla. Nyt ryhmässä on potentiaalia mennä päätyyn asti 24 joukkueen turnauksessa, jossa myös Suomi on mukana.

Athletic-lehti uutisoi maanantaina lähteisiinsä nojaten, että Liverpoolin laitapuolustaja, vaihtelevan kauden pelannut Trent Alexander-Arnold ei olisi mukana. Se huhu tyrmättiin tänään. Vahvan loppukauden pelannut laituri kamppailee EM-paikasta muun muassa liigamestarien,  Manchester Cityn Kyle Walkerin ja Atletico Madridin Kieran Trippierin kanssa.

Ryhmää karsittaneen vielä etenkin hyökkäyspäästä, sillä mukana on 10 hyökkääjää. Valioliigan maalikuningas Harry Kanen paikkaa ei horjuta kukaan, mutta liipaisimella voi olla esimerkiksi Manchester Unitedin nuori Mason Greenwood. Hänet valittiin nyt ryhmään ensimmäistä kertaa sitten viime syksyn, jolloin nuorukainen heitettiin Phil Fodenin kanssa ulos joukkueesta Islanti-ottelun yhteydessä. Kaksikko oli kutsunut nuoria naisia hotellihuoneeseensa, mikä rikkoi räikeästi sääntöjä korona-aikana.

Katso koko ryhmä oheisesta twiitistä.

Teemu Pukki odottaa EM-kisoja innolla:

Teemu Pukki odottaa innolla MM-karsintoja –"Itseluottamus on korkealla" 4:46


Lue myös:

    Uusimmat