Mainos

Energiatodistukset helpottavat asunnonostajien valintaa

Ensi vuoden alussa käyttöön tulevat kiinteistöjen energiatodistukset jakavat taloyhtiöt eri luokkiin energiankulutuksen mukaan.

MTV3:n uutisten mukaan energiatodistukset helpottavat myös asunnonostajien valintaa, koska todistus vaaditaan aina kiinteistöä myytäessä ja vuokrattaessa ja sen on oltava esillä asuntonäytöissä.

Ensi vuoden alusta on kaikissa yli kuuden asunnon kiinteistöissä oltava energiatodistus sitä vuokrattaessa tai myytäessä. Lisäksi kaikilla uudisrakennuksilla on oltava energiatodistus.

Energiatodistuksen on oltava esillä myös asuntoesittelyissä ja siitä selviää ostajallekin paljon asioita, muun muassa kulutustiedot niin lämmön, sähkön kuin vedenkin osalta.

Monet pelkäävät, että energiatodistus saattaa leimata jotkut kaupattavat asunnot energiasyöpöiksi. Puheenjohtaja Seppo Tahkola, Pohjanmaan Ammatti-isännöitsijät ry.

- Se ei varmasti tuu aivan radikaalisti muuttamaan ostokäyttäytymistä tai jotain muuta esimerkiksi asuntoa myytäessä tai vuokrattaessa. Se tulee antamaan lisäinformaatiota ja lisäöinformaatio tukee sitä, että ollaan hereillä ja tullaan keskittymään ja kiinnittämään huomiota energiasäästöasioihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.