Mainos

"En tee töitä viiden jälkeen" – nämä ihmiset ottivat onnistuneen riskin työhaastattelussa

Reddit-käyttäjät paljastivat suurimmat riskit, joita he ovat ottaneet työhaastatteluissa. Onneksi riskit kannattivat! 

”Kun minulta kysyttiin suurinta heikkouttani, kuvailin oikeasti suurimman heikkouteni. Sain työn.”

”Haastattelija (ja tuleva pomoni) kysyi: ”Miksi haluat tämän paikan?” Sanoin: ”Rehellisesti, en halua juuri tätä paikkaa. Se, mitä oikeasti haluan, on (saman yrityksen eri työ, johon minulta puuttui noin kolme vuotta kokemusta), ja mielestäni tämä työ on hyvä alku siihen pääsemiseksi”. Haastattelija vastasi ”Meillä on itse asiassa paikka auki myös tuohon työhön. Haluatko, että harkitsemme sinua siihen?” Minut palkattiin tuohon (haluamaani) työhön. Puhun aiheesta ylennyksenä, jonka sain kesken haastattelun.”

””Kuka tahansa apina ruuvimeisselin kanssa osaa korjata koneita”. Hain tietokonekorjaajan paikkaa. Paikan omistaja tuijotti minua kuin sanoen ”kutsuitko minua juuri apinaksi?” Toinen omistaja palkkasi minut saman tien.”

”Haastattelussa nykyiseen työhöni, joka oli myös elämäni ensimmäinen ”oikea” työ valmistumisen jälkeen, minulta kyseltiin teknisiä kysymyksiä, joilla mitattiin tietämystäni alasta. Lopetin keskustelun kesken ja sanoin suunnilleen näin: ”Minulla ei ole lainkaan kokemusta alasta, ja yrityksenne toimii hyvin rajatulla alueella alalla. En aio teeskennellä, että tietäisin, mikä suunta vie ylös juuri nyt, mutta tiedän, että työskentelen kovasti ja olen innokas oppimaan yrityksen jokaisen osa-alueen. Tarvitsen tonneittain opetusta ja mentorointia aluksi, mutta olen varma, että kärsivällisyydellä ja hyvällä ohjauksella minusta tulee pian arvokas osa yritystä”. 

Kävi ilmi, että tämä oli juuri sitä, mitä he etsivät. He halusivat jonkun tarpeeksi nöyrän, joka tajuaisi, koska pyytää apua, joka haluaisi myös työskennellä rankasti ja haluaisi oppia. Pomoni halusi raakiletyöntekijän, jota opettaa hänen haluamallaan tavalla; joka räätälöitäisiin kasvavan yrityksen tarpeisiin, jotta pomo voisi luottaa, että työntekijä ottaa hänen tehtävänsä haltuunsa tulevaisuudessa. Sain työn, ja olen saanut useita ylennyksiä aloitettuani työt.”

””En tee töitä kello viiden jälkeen, perheeni on etusijalla. Jos se on ongelma, ymmärrän, en kanna kaunaa – halusin vain sanoa sen heti alkuun, jotta ette odota minulta muunlaista toimintaa.” Tulevan pomoni vastaus: ”Olen ulkona täältä neljään mennessä, puoli neljään mennessä lapseni baseball-pelien päivinä. Sovit hyvin tänne.” Paras työ, jossa olen ollut.”

”Aivan melko hyvin menneen haastattelun lopussa kysyin: ”Onko teillä joitakin huolia liittyen siihen, että tarjoaisitte paikkaa minulle, voisimmeko puhua niistä nyt?” Haastattelijat katsoivat toisiaan ja kumpikin vastasi suunnilleen ”en usko”. En tiedä, sainko työn juuri tuon kysymyksen vuoksi, mutta ainakin se yllätti heidät ja ehkä sai heidän ajattelemaan, ettei heillä ole syytä olla palkkaamatta minua.”

”Haastattelija kysyi, miten tarkasti teen työni. Sanoin arvosanan 8–9 hyvin itsevarmasti. He soittivat suosittelijalleni ja kysyivät samaa. Olin eri huoneessa, mutta kuulin hänen sanovan, että tarkkuuteni arvosana on 8–9.”

0:53

Lähde: Reddit.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.