Emily pudotti 30 kiloa pysyvästi – paljastaa kolme salaisuuttaan: "Liikunta ei ollut juttuni"

– Siinä vaiheessa kyse ei ollut siitä, etten olisi tiennyt, että minulla on paino-ongelma, Emily Abbate kuvailee laihdutusurakkansa alkua. Yllättävästä vaa'alla käymisestä alkanut urakka kannatti, sillä Abbate on pitänyt kilot poissa jo vuosia.

Nappaa videolta 5 uutta tapaa lankuttaa!

Emily Abbate on valmistunut yliopistosta, saanut työpaikan ja saavuttanut paljon muutakin elämänsä aikana. Suurimpana saavutuksenaan hän pitää kuitenkin sitä, että laihdutti noin 30 kiloa pysyvästi, kertoo Popsugar-sivusto.

"Muistan illan, jona matkani alkoi..."

– Muistan illan, jona (laihdutus)matkani alkoi, kuin se olisi ollut eilen. Istuin kouluni asuntolahuoneessa ja tein tilastotieteen läksyjä, kun näin sen sivusilmälläni. Hopeisen digitaalivaa'an, joka oli sänkyni alla siinä paikassa, johon olin laittanut sen muuttaessani, Abbate kuvaa.

– Siinä vaiheessa kyse ei ollut siitä, etten olisi tiennyt, että minulla on paino-ongelma. Tiesin, etten ole laiha. En tykännyt katsoa kuvia itsestäni. Mutta tuohon hetkeen asti en koskaan ollut tuntenut tarvetta kohdata painoani.

Tuona iltana Abbate kuitenkin tunsi mielenkiintoa. Hän nousi vaa'alle. Se näytti 92 kiloa.

"Kyynelet kohosivat silmiini ja sumensivat vaa'an numeron"

– Olin järkyttynyt. Jäädyin hetkellisesti. Miten päädyin tänne, mietin, kun kyynelet kohosivat silmiini ja sumensivat hetkellisesti vaa'an numeron.

Abbate tajusi, että hänen pitäisi tehdä jotain. Hän meni vaatelipastolleen, veti ulos leggingsit ja paidan ja lähti juoksemaan. 30 sekunnin kuluttua hän kuitenkin romahti nurmikolle.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Miten päädyin tähän, kysyin itseltäni uudelleen. Se iski kuin tikari 18 vuoden ikäiseen vatsaani. 92 kiloa.

Abbate päätti muuttaa elämänsä. Hän liittyi Painonvartijoihin, alkoi juosta ja juoksi lopulta ensin puolikkaan, sitten kokonaisen maratonin. Vuosienkin jälkeen pudonnut paino on pysynyt poissa.

Abbate haluaa kertoa muille kolme tärkeintä asiaa, jotka auttoivat karistamaan 30 kiloa.

1. En koskaan poista mitään täydellisesti

Dieeteillä hankkiudutaan usein eroon yhdestä jos toisestakin asiasta. Se ei auttanut Abbatea.

– Jos eliminoin asioita, kuten ranskalaisia tai leivät kokonaan, halusin niitä vain enemmän, hän kuvaa.

Abbate opetteli annoskoot ja söi pienempiä annoksia. Samalla katosi syyllisyys.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

2. Löydä tekemistä, joka tekee sinut onnelliseksi

Tuntikausia Abbate juoksi kuntosalilaitteessa, vaikka inhosi sitä. Itse asiassa hän inhosi myös kuntosalia.

– Ollakseni rehellinen, ei ollut yhtäkään treeniä, jota olisi ollut ihana tehdä. Liikunta ei ollut juttuni, Abbate sanoo.

– Sitten aloin juosta ulkona. Aluksi en todellakaan pitänyt siitä. Silloin työskentelin kesäleirillä ilman liikuntavälineitä. Tuntui, että juokseminen on ainoa vaihtoehtoni. Joka päivä koko kesän ajan vedin kengät jalkaan, juoksin 1,5 kilometriä ja jatkoin päivääni. Pian tuosta matkasta tuli kolme kilometriä. sitten viisi kilometriä, ja, no, näette, mihin tämä johtaa.

Nykyisin Abbate rakastaa juoksemista ja juoksee myös aiemmin inhoamallaan juoksumatolla jopa viisi kilometriä päivässä. Muitakin hän kannustaa löytämään lajin, josta pitää. Siinä ei tarvitse olla paras – riittää, että liikkumisesta saa nautintoa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

3. Ympäröi itsesi tukiverkolla

Abbate kehottaa kaikkia etsimään ympärilleen ihmisiä, joilta saa tukea. Hän kehottaa välttämään ihmisiä, jotka valittavat esimerkiksi siitä, ettet halua juoda.

– Ylenmääräisten kaloreiden lisäksi siinä, ettei halua olla aikaisella aamun treenitunnillaan krapulassa, ei ole mitään väärää, Abbate huomauttaa.

– Löydä ihmisiä, jotka tukevat sinua terveystavoitteissasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja