Emil Ruusuvuori taisteli uskomattoman voiton – maailmanlistan 12. kaatui sinnikkään suomalaisen käsittelyssä

Suomen tenniksen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori eteni komeasti kolmannelle kierrokselle miesten ATP-turnauksessa Barcelonassa. Ruusuvuori pehmitti maailmanlistalla 12. sijalla olevan Yhdysvaltain Frances Tiafoen kolmessa erässä. Voitto on yksi Ruusuvuoren uran hienoimmista.

Ruusuvuori kukisti turnauksessa viidenneksi sijoitetun Tiafoen erin 6–4, 6–7 (3–7), 6–4. Amerikkalainen turhautui päätöserässä niin, että iski mailansa solmuun menetettyään syöttönsä erän lopussa.

Ruusuvuori sen sijaan taisteli toisessa erässä 2–5-tappiolta katkaisupeliin ja kiri kolmannessa erässä 0–3-asemasta otteluvoittoon.

Maailmanlistan 40:s Ruusuvuori ja Tiafoe ovat kohdanneet kahdesti ATP-tasolla, ja 24-vuotias suomalainen on voittanut molemmat kohtaamiset. Viime lokakuussa Ruusuvuori voitti Tiafoen Tukholmassa kahdessa erässä.

Ruusuvuoren seuraava vastus on Espanjan Alejandro Davidovich Fokina, maailmanlistan 38:s.