EM-pelaaja häpeää jättimäistä palkkaansa – "Päiväkotihoitajan pitäisi tienata enemmän"

Tanskan EM-pelaaja Rasmus Kristensen puhuu rahasta. AS Romassa päättyneen kauden pelannut laitapuolustaja sanoo, että päiväkodin työntekijän pitäisi ansaita häntä enemmän.

– Joskus minua nolottaa, kuinka paljon me jalkapalloilijat ansaitsemme. Joskus minua oikeastaan hävettää, Kristensen sanoo tanskalaisen TV Midtvestin dokumentissa "Jalkapallopojat Roomassa".

Kristensen, 26, pelasi viime kauden AS Romassa lainalla Englannin Mestaruussarja-seura Leedsistä. Aiemmin hän on edustanut muun muassa Hollannin suurseura Ajaxia ja itävaltalaista RB Salzburgia.

Capologyn mukaan tanskalaispuolustaja tienasi Romassa reilut 190 000 euroa kuukaudessa, eli yli 2,2 miljoonaa euroa vuodessa.

TV-dokumentissa esiintyvän toimittajan vaimo työskentelee lastentarhassa. Kristensen ottaa hänet esille ja sanoo, että tämän pitäisi “ehdottomasti” tienata häntä enemmän.

– Siitä ei tarvitse edes keskustella. Onhan hänellä tärkeä työ. Minä en tee mitään tärkeää, ja on vaikea sanoa, mitä minä annan yhteiskunnalle, Kristensen sanoo VG:n mukaan.

– Ainoa asia on se, että jalkapallo merkitsee paljon monille ihmisille. Ja esimerkiksi Italiassa jalkapallo on monille lähes sama kuin uskonto.

Maajoukkuetoverit piikittelevät

Valioliiga-seura Brentfordia edustava tanskalaispelaaja Mathias Jensen on asiasta eri mieltä. Hän tienaa vuodessa yli 3 miljoonaa euroa.

Manchester Unitedin tanskalaishyökkääjä Rasmus Höjlund tienaa yli 5 miljoonaa euroa ja Christian Eriksen lähes 10 miljoonaa euroa. 

Jensenin mukaan Kristensenin maajoukkuetoverit ovatkin nähneet kyseisen dokumentin ja ilmaisseet tälle rehelliset näkemyksensä.

– Hänelle on vähän piikitelty. Luulen, että hänen sanavalintansa oli ehkä hieman liioiteltu. En usko, että kukaan meistä tuntee häpeää, Jensen sanoo.

– Jos ansioitamme verrataan muihin, erityisesti lapsille ja nuorille tärkeisiin työntekijöihin, niin mielestäni heidän pitäisi ansaita hieman enemmän. Kenenkään ei kuitenkaan pitäisi hävetä. Ei edes pankinjohtajan.

Kristensen ymmärtää, että tunnettuna jalkapalloilijana hän elää toisenlaista elämää kuin muut.

– Isä voi olla isä, kun hän tulee töistä kotiin. Hän voi jättää työnsä sivuun, Kristensen sanoo.

– Mutta minä olen jalkapalloilija 24 tuntia vuorokaudessa. Minun on mietittävä, mitä syön, milloin menen nukkumaan ja mitä voin itselleni sallia.

– Jalkapalloilijana on käytännössä aina töissä. Kun menen ulos syömään, minun on otettava huomioon, että ihmiset saattavat tietää kuka olen.

Kristensen on pelannut 21 ottelua Tanskan A-maajoukkueessa ja lukeutuu joukkueen avainpelaajistoon.

Tanska avaa EM-kisaurakkansa sunnuntaina Sloveniaa vastaan. Se on samassa lohkossa myös Englannin ja Serbian kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat