EM-kultamitalisti Silja Kososelta paljastus ratkaisevasta havainnosta – "Siinä kohtaa olin varma voittaja"

Moukarinheittäjä Silja Kosonen otti odotetun ylivoimaisesti mestaruuden 19-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa. Kosonen kiepautti moukariringistä finaalin kolme pisintä heittoa, ja mestaruus heltisi kisaennätyksellä 71,06, jonka hän taiteili kolmannella heittokierroksella.

– Parasta tässä ehkä oli, että tosi paljon porukkaa katsomassa ja kannustamassa ja onhan voittaminen aina kivaa, Kosonen kommentoi mestaruuttaan Urheiluliiton nettisivuilla.

Kosonen, 18, heitti kesäkuun lopulla ennätyksekseen tuloksen 73,43, joka on nuorten maailmanennätys sekä naisten 22- ja 19-vuotiaiden Suomen ennätys.

Tallinnan kisoissa Kosonen kohensi kolme kertaa kisaennätystä. Hän heitti karsinnassa 68,75, avasi finaalin kisaennätyksellä 70,47 ja kohensi sitä vielä kolmannella heittovuorollaan.

– Toiveissa oli heittää pidemmälle, mutta nyt monet heitot menivät verkkoon. En ruvennut siitä valittamaan. Voi olla, että se oli virallinen, mutta aukko, josta heitettiin, tuntui aika pieneltä, Kosonen kertoi.

Päävastustaja oli pehmeä

Ranskan Rose Loga sijoittui nuorten EM-finaalissa toiseksi tuloksella 67,70. Valko-Venäjän Marjola Bukel sai pronssin tuloksella 63,25.

– Tiesin, että ranskalainen voi olla kovassa kunnossa, kunnes se heitti ensimmäisen heiton. Siinä kohtaa olin varma voittaja, Kosonen paljasti.

Seuraavaksi Kosonen kilpailee olympialaisissa. Alkukauden kisojen perusteella hänellä on Tokiossa hyvät mahdollisuudet loppukilpailuun aikuisten kisakauden päätapahtumassa.

– Olympiakisat ovat ne kauden tärkeimmät, isoimmat ja hienoimmat kilpailut, Kosonen muistutti.