Naisten keihäskisasta tuli huikea näytös – kuusi heittäjää kiskaisi parhaansa viimeisellä heitolla

Kalevan kisojen naisten keihäskilpailussa nähtiin jännittävä viimeinen heittokierros, kun kärjen järjestys vaihtui lähes joka heiton jälkeen. Turun Urheiluliiton Sanne Erkkola lähti päätösheittoonsa viidenneltä sijalta, mutta ennätysheitto 57,04 siivitti naisen Suomen mestariksi kotiyleisön edessä. Kulta on 26-vuotiaalle Erkkolalle ensimmäinen SM-mitali.

–  Ajattelin ennen viimeistä heittoa, että rennosti vaan ja täysillä. Sain vartalon hyvään asentoon, ja heitto lähti oikeaan asentoon, iloitsi Erkkola.

–  Tiesin olevani hyvässä kunnossa, ja lähdin hakemaan ennätystä. Helteinen sää aiheutti hiukan ongelmia, mutta onneksi pää pysyi kylmänä.

Hopealle sijoittunut Erkkolan seura- ja harjoittelukaveri Jatta-Mari Jääskeläinen heitti kauden parhaansa 56,50. Molempia naisia valmentaa yli 81 metrin keihäskaaren aikanaan heittänyt Tuomas Laaksonen.

–  Kova halu oli voittaa, mutta onneksi voitto jäi Turkuun. En ihan saanut mielestäni kaikkea irti, vaikka tulos on kauden paras, Jääskeläinen selvitti.

Lahden Ahkeran Jenni Kangas johti kilpailua vielä viiden kierroksen jälkeen, mutta taipui pronssimitalille tuloksella 56,16. Kangas oli ainoa heittäjä kärkikuusikosta, joka ei pystynyt parantamaan tulostaan päätöskierroksella.

Viime vuonna Suomen mestaruuden voittanut ja kauden kärkitulosta hallussaan pitävä Joensuun Katajan Heidi Nokelainen epäonnistui perjantaina karsinnassa eikä päässyt loppukilpailuun.

Lue myös:

    Uusimmat